verziók

Címkék: klasszikus bejegyzés

2008.03.13. 17:03

a) mégsem adok le erasmus-pályázatokat. Azért mert.

b) a szükséges dokumentumokat beszereztem az erasmus-leadáshoz, már csak egy kis internetelés kéne, hogy valami tantervet összeüssek, aztán hétfőn fogkrémmosollyal át is nyújthatnám az erasmus koordinátornak az izmos paksamétát. Ha egyáltalán neki kell átadnom. De azt igazán ki tudnám deríteni, de nem fogom, ugyanis kegyvesztett lett a dolog.

c) új fiskális politikát életbe léptetve a költséghatékonyság mentén folytatom tanulmányaimat. A pénzügyi kabinetem úgy döntött, hogy a 2008-as világlátást célzó programokat részben szabotálja. Döntését nem részletezte.

d) néha magam sem tudom, hogy lusta vagyok, vagy gyáva. Jelen esetben nem tudnám megindokolni, ha egyáltalán meg kéne, hogy miért hagyom inkább a francba az erasmust. Bizonyos dolgok vannak, például amikor egy '85-ös, lapos hátú passatról álmodoztam az ősz folyamán, akkor azt elég kitartóan álmodoztam meg. Egészen a nagy pénzgyűjtés, és a fenntartási pénzbiztosítás mikéntjére vonatkozóan. Végül elmúlt a szerelmem, de ebből úgysem ez a lényeg, hanem az, hogy ha valamire nagyon vágyok, akkor azt elérem, legalábbis a tőlem telhetőt megteszem. És ez az erasmus nem olyan dolog. Ezért nem fogom azt a minimális tőlem telhetőt megtenni, mert végső soron nem vágyok rá. Jó lenne a megpályázott egyetemek akármelyikén tanulni, és ki tudja, mivel ez elvileg az utolsó lehetőségem, lehet hogy később majd le fogom hülyézni magam. Hogy lehettem olyan (ilyen) barom.

e) Földrajzon a berlini Humboldt egyetemet jelöltem meg az első helyen, mert mondjuk földrajzból hagyományosan a Humoldt A Humoldt, szóval az már valami lenne, ha én ott elvégeztem volna néhány akármilyen kamu kurzusokat. Második helyen a University of Groningen van, ami a züllési lehetőségek mellett magas lakhatási költségekkel jár, de én egyrészt nem vagyok a nagy züllés ellen (ezt a kijelentést másfél év múlva törölni fogom), másrészt Hollandia csodálatos hely, bár ezt nehéz belátni úgy, hogy Hollandiáról annyi a közismeret, hogy fű, meleg, tulipán, tenger, heineken, phillips, csatorna. Harmadik helyen a University of Joensuu áll, ami még jól jöhet a történelem-tanulmányaimhoz. Viszont Finnországba nem mennék szívesen, akkor már jobban vonz Baskíria, de oda nincs erasmus.

Történelmen elsőnek a Klaipeda University-t jelöltem, ami Litvániában van. Litvánia a balti országok közül kiemelkedik azzal, hogy a népessége nem csökken, hanem stagnál. Ez összefüggésbe hozható az erős katolicizmussal, ami a szigorú abortuszellenességben érezteti erejét. Litvánia Lengyelországhoz hasonlóan erőteljesebben vallásos, mint Magyarország. Litvániában ezen kívül sokan beszélnek oroszul. Én meg oroszul tanulok éppen. Második helyen a prágai Károly egyetem hívogat a sörével. Ezt kizárólag az olcsó sör miatt jelöltem be, de egyúttal taszít is, mert itt van a szomszédban. Harmadik helyen egy milánói egyetem van, ami olyan szinten sosem vonzott, mint mondjuk Mexikó (mindkettő M-mel kezdődik!), de Olaszország tetszett, mikor volt hozzá szerencsém. Olaszul tudok kérni egy pohár vizet (amennyiben bicchiere a pohár), de még egy uniós felmérés alkalmával sem mondanám, hogy tudok olaszul. És mivel az olaszok nem beszélnek idegen nyelveket (legalábbis a vendéglátóiparban dolgozók), ott azért szarban lennék.

Na ezek nem lesznek.

f) ha valamit nem akarok igazán, azt onnan tudom meg, hogy a puszta játék a gondolattal elégedetté tesz. Az erasmustól visszalépés miatt csak az rág belülről, hogy külföld, meg külföldi tanulmányok, meg csupa olyan hívószó, amivel másokat győzködnék lelkesen, hogy ne tokosodj be, menj, utazz, láss világot, táguljon a látóköröd, ne csak buszból ismerj meg országokat, stb. Erre én meg nem használom ki. Nem tudnám megindokolni magamnak, hogy miért, de nagy megkönnyebbülés lemondani magáról a próbálkozásról is.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr74379586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allil 2008.03.14. 02:47:56

Hááááááááát, te tudod, na de.... Olvasd el az e-mailjeidet!

Real Trebitsch · http://azigazzy.freeblog.hu 2008.03.14. 08:08:47

Hát, én is hiányolom a "szarok bele, beadom a pályázatot, aztán majd megátjuk, majd lesz valahogy" opciót...
süti beállítások módosítása