Monarchia-túra

2024.06.16. 22:01

img_0246.JPG

Ha nem lennének más terveim, akkor az új hobbim az lenne, hogy az egykori monarchiát bejáró utazásokat szerveznék. Bár a párocskám érkezésének más volt az apropója, a háttérben egy monarchia-túrát tettünk szép kényelmesen.

Kiürülő helyek

2024.06.05. 14:54

Bár megvan a válaszom a kérdésre, ez a furcsa hír elgondolkoztatott: Mexikóban először nyert elnökválasztást női jelölt - a választáson 20 és 37 közé becsülik merénylet áldozatává vált helyi jelölteket.

Töri érettségi mérlege

2024.05.16. 10:29

Az idei középszintű feladatsor kétszer lepett meg: első ránézésre a nehéz (félreeső) esszétámák miatt aggódtam, de a teszt rész javításakor kiderült, hogy az sem volt nekik könnyű. Pályafutásom legrosszabb eredményei születtek.

eluszott.jpg

Mostanában kezdtem tanulmányozni az ír oktatási rendszert, ma éppen az érettségi követelményeknek álltam neki. Találtam benne egy nagyon szimpatikus dolgot: a diákoknak be kell tudni mutatni az írországi eseményeket különböző perspektívából. Ez azért tetszik, mert itthon is hasonlóval küzdök.

Érzékeny tartalom

2024.04.05. 18:46

dildo.jpg

A Nemzeti Jogszabálytárban is elérhető a fólia-szabály, amihez most az Igazságügyi Minisztérium egy módosítást nyújtott be, ami szerint ha rendelsz egy lefóliázott könyvet, akkor a csomagon fel kell tüntetni, hogy "érzékeny tartalom". Nehogy a postás egy óvatlan mozdulat miatt AIDS-es legyen gondolom.

süti beállítások módosítása