Mert das ist mein NAT

2020.02.15. 21:32

garazs.jpg

Eltérő dolgokra gondolunk, ha szavakat hallunk/olvasunk. Én ha azt olvasom, hogy például "Ha magukat büszkén magyarnak valló szabad embereket szeretnénk, akik a szülőföldjükért tenni akarnak, valamint akik ismerik a történelmüket, szeretik a nemzeti hőseiket és büszkék azokra, akkor..." ...akkor nekem eszembe jut egy könyvrészlet, amit a napokban olvastam.

the_castle_01.jpg

Természetesen ezt úgy tudtam meg, hogy nem fogtam be, bár tiszteletlen sem voltam, mindössze érdeklődtem. Gyakorlatias ismertetője következik a magyar oktatásszervezés mindennapjainak.

A héten tartják a fenntarthatósági témahetet, amivel egyebek közt felhívják a jövő generációja figyelmét a fenntarthatóság fontosságára. Március 19-én Kaposváron tartott ennek keretében egy rendhagyó tanórát Áder János. A tanóra pontos képet ad a magyar oktatás helyzetéről. Igaz, hogy Nyitrai Zsolt kisiskolás közönsége háttérbe szorítja a köztársasági elnök erőfeszítéseit, de azt már mások megénekelték.

Először is: Áder János nem fért bele 45 percbe, valahol a 65. percnél elkalandozott a figyelmem, és sejtéseim szerint valahol a 70-75. percnél ért a végére. Megértem a problémáját: annyi mindenről kell beszélni, de olyan kicsi az óraszám. Az időkeret viszont nem változtatható, látjuk, mi lenne a megoldás, de nem mer szólni senki sem: köztársasági elnök úr, lejárt az ideje. Nem minden nap érkezik egy kaposvári iskolába a köztársasági elnök, szóval ha kell, reggelig hallgatjuk mi a naccságát.

75rkqrnhhd3igwb2s.jpeg

Döntés született: nem az országgyűlési képviselőket kidobó biztonsági őrök, hanem az országgyűlési képviselők ellen emel vádat az ügyészség.

Nagy jelentősége van a döntésnek, mert mostantól nem kérdés, hogy mi vár az ellenzéki képviselőkre, ha nem a kormány kottájából játszanak: bármi. A köztársaságoknak is van hierarchiája, és ebben egy országgyűlési képviselő igenis magasabb rangban van a biztonsági őröknél, már csak azért is, mert megbízásukat és felhatalmazásukat szavazás révén kapták. Akkor is, ha éppen egy fideszes képviselőről van szó, és akkor is, ha egy ellenzéki képviselőről van szó. Ha ezt az elvet feladjuk, és elengedjük, Mussolini rendszerét fogadjuk el, és akrámennyire is 2019-et írunk, egy fasiszta diktatúrát engedünk meg Orbán Viktornak.

Nem vitás, hogy az ügyészség már rég feladta a függetlenségét, és a fidesz szája íze szerint indít és szüntet meg eljárásokat, ezt a fideszesek is látják, csak ők éppen jónak látják.

Viszont megérne egy próbálkozást, hogy ezt a precedenst, amit az ügyészség teremtett, más ügyekben is alkalmazzuk. Ott vannak például az óvodákban kampányoló fideszes képviselők.

Nézzük, mit is írt az ügyészség most az indoklásában, és kicsit túrjunk bele: "az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak"

Az MTVA székházát írjuk át óvodára:

"az országgyűlési képviselők az MTVA székházában óvodában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak"

És ha hozzávesszük, hogy a szokásos óvodai foglalkozásokat nem lehetett megtartani, akkor "a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltünk el.”

O1G

23171892_1600058_37248033e47ad7bb20e249527508188d_wm.jpg

Szerdán irattam dolgozatot a végzős diákjaimmal, a feladatlap végén egy bónusz feladatot kaptak, opcionálisan megválaszolhatták. A feladat így szólt: "Írjon 3 józan érvet, hogy miért kellett volna a Magyar Rádiónak a tüntetők követelését beolvasni, és 3-at, hogy miért nem!" (1956. október 23.)