Ha már egyre több jelét tárják fel a kutatók a marsi biológiai életnek, gondoltam kicsit belemélyedek az UFO-észlelésekbe. Elégedetten tapasztaltam, hogy a magyar nyelvű webvilágban is busásan-bőségesen van cucc erről a témáról. Tudomány.

Jókat lehetne lovagolni a bulvárstíluson ("ufók lepték el a magyar eget - három ufóészlelés volt tavaly"; stb.), de már nem a kilencvenes években vagyunk, ahol még vicces volt az ilyesmi. Helyette inkább arra próbáltam rájönni, az internetre felkerült észlelések között van-e valami jellegzetes, valami ufóikum. Nem jártam sikerrel.

Annyi már a kezdet kezdetén is világos volt, hogy az észlelések java tudatlanság miatt van, az igazán izgalmas dolgokról pedig nem lehet tudni semmit. Úgyhogy hamvában halt ötlet volt a szándékom. Van például pirosan pulzáló égi objektum, amit Kőszegen sajátosan "repülő"-nek szoktunk hívni; mindezidáig nem is tudtam, hogy miféle idegen tárgyak repkednek fölöttünk. Szóval ilyenek vannak.

Még általános iskolás koromban mesélte a rajzszakkört vezető tanárom, hogy ő látott űrsiklót zuhanni, de az utólagos hírek szerint emberi eredetű járgány volt. Annyi volt, hogy a horizonton egy fényes, gyorsan haladó hosszúkás test nyargalt; az eleje volt a legfényesebb. A tévében bemondták akkor, hogy aki látott ilyet, az telefonáljon. Ő be is telefonált, és megkérdezték az adatokat: melyik égtájnál haladt, milyen magasságban, és merre. A telefonok alapján sikerült kiszámolni a röppályát, és megtalálni a becsapódás helyét. Így meg tudták állapítani, hogy egy szovjet űrbigyó volt. A beszámolóból úgy lehet UFO-történetet készíteni, hogy megkérdőjelezzük a szovjet idők szavahihetőségét. Ráadásul ez nem jelent semmi nehézséget.

Végső soron tehát az ufók is maradnak abban a kategóriában, mint a jövendölések: akinek van esze, elengedi ezeket a füle mellett. Kár értük, mert az ember most készül másodszor meghódítani az űrt, ez lesz most az "űr 2.0"
Jobb űrhajók, magasabb színvonalú híradástechnika, több tapasztalat, és kevesebb hazudozási kényszer.
Másrészt van élet a Marson, az USA pedig bányászni akar a Holdon, úgyhogy teljesen űrmámor uralhatná a sárgolyónkat. De nem uralja.

Erős párhuzamot mutat az UFO-k feljlődési sebessége a földi dizájnfejlődéssel. A sumérok óta földlakókat zaklató marslakók a hatvanas évektől folyamatos technológiai fejlődést produlkálnak. Ez főleg az áramvonalasságban nyilvánul meg, ugyanakkor egy dolog nem változott: nincs hajtóművük. Nincsenek irányítórakétáik, vagy mik. Csak egy csészealj, aminek világít a közepe, már ez már a legújabb típus. Korábban, a hatvanasokban urnaalakú tákolmányok repkedtek, hülye antennákkal. Bár azok sokkal hátborzongatóbbak. Bénán néznek ki, de mégis többet tudnak, mint mi (mármint " " ). Node a lényeg az, hogy le kell mondani az UFÓ-król, mert bár ők nem léteznek, vagy ha igen, még nem tudnak repülni. De vígasztalásképpen: mi vagyunk az ufók. A magyarok főufója pedig Farkas Bertalan.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr1927631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása