Kedves közeli rokonom!

Felhívtad anyánkat, hogy van, meg hogy ízlett a lekvárja, majd keserűen feltört belőled, hogy nem németül kell tanulni, hanem törökül, mert itt már senki nem fog németül beszélni. Meg hogy már most is török zene megy a rádióban (Ausztria). "Ebből a gyerekből a próféta beszél" felelte nekem anyám magyarázatul arra a kérdésemre, hogy "Már miért beszélne majd mindenki törökül?"

Mikor én felsorolom a tényeket az elburjánzott korrupcióról, számba veszem az elpuskázott uniós pénzeket, a leépített jogállamot, a diszfunkcionális (köz)médiát, a túlkiabálással megoldott társadalmi problémákat, nem kapok mást reakciót, mint hogy még ha így is van ahogy mondom, Magyarországot romba akarják dönteni. Hogy nem látom, de a Fidesz azért kell, mert ő megvédi Magyarországot attól a tébolytól, ami Nyugat-Európában van.

Egy kormányváltás után a tűzhöz közel állók ugyanúgy lopnának, azzal a különbséggel, hogy Magyarországot is ellepnék a bevándorlók.

Ez legyen a te napod, mert szemmel láthatóan az engem foglalkoztató problémák téged csöppet sem zavarnak, hiába hangsúlyozom a történelmi párhuzamokat a Rákosi-rendszerrel, meg a minket elárasztó ruszki maffiával, szerinted ezek tizede anynira sem aggasztó dolgok, mint hogy bevándorlóországgá válunk. Tehát beszéljünk akkor arról, ami szerinted a legnagyobb gondja ma, 2018-ban Magyarországnak: a bevándorlásról!

Jól megértve a félelmeidet, arra kérlek téged, mondd el nekem, hogyan véd meg minket a Fidesz a bevándorlástól! Mert én azt látom, hogy mikor végre megkapta a magyarság a lehetőséget, hogy a határon inneniek és túliak egyaránt magyar állampolgárságot viselhessenek, Ukrajnában tömegével adtak ki magyar állampolgárságot hamisított anyakönyvi kivonatokra. Ami nekünk olyan fontos és jelentős, azt a Fidesz kormány lehunyt szemével használták fel mindenféle sötét alakok, hogy uniós állampolgárságot szerezzenek.

mafia.jpg

Szintén a Fidesz kormány adott pénzért letelepedési engedélyt kínaiaknak, araboknak, afrikaiaknak, letelepedési kötvény néven. 13 ezer bevándorló kapott letelepedési engedélyt ilyen módon. És míg a külkapcsolatainkat kurucos daccal erodáljuk az uniós menekültügyben, mondván, hogy nem vagyunk hajlandóak elfogadni a kvótát, addig valójában már túl is teljesítettük a kvótát, csak 2017-ben 1200 menekültet fogadtunk be. Szerinted ez mi?

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogyan is nézne ki Magyarország bevándorlóországként. Először is Magyarország nem tud gondoskodni a fiairól. 2010-ben azért választották meg a Fideszt, mert az országnak elege volt a korrupcióból, és abból, hogy tömegével hagyják el a fiatalok az országot. Ehhez képest pont ezeket a problémákat nem orvosolta a kormány, 8 év teljhatalom ellenére. Míg a kormányzati Magyar Időknek van pofája azt írni, hogy 300 ezer magyar él külföldön, a valóság ezzel szemben az, hogy több, mint félmillió. Ezt te könnyen megérted, hiszen te is ausztriai munkával tartod el a családod. És mennyire akarnak idejönni a menekültek? Semennyire.

Te ugyan csak ingázol Ausztriába, de sokan vagyunk, akik kint is lakunk, és megértjük, hogy egy bevándorló sosem lesz úgy, mint egy bennszülött. Mi ausztriai bevándorlók sosem fogunk örökölni Ausztriában, és egy életbe fog telni, mire az első ingatlanunkat megszerezzük, amire aztán hitelt kaphatnánk, hogy vállalkozhassunk. A nyelvet sosem fogjuk tudni úgy beszélni, mint az anyanyelvünket, ezért mindig csak a másodrangú munka jut majd nekünk, a kényelmes munka megmarad az osztrákoknak. Magyarországon is ugyanígy lenne: semmi sem fenyegetné a magyar ember örökségét és jólétét, de szögezzük le: nem is akarnak Magyarországra bevándorolni. Milyen jó lenne, ha már ott tartanánk, hogy ettől kelljen félnünk, nem a kiürüléstől!

Mikor tehát eljön április 8, és szavazni kell, gondold jól végig, tényleg megvéd-e téged a Fidesz attól, amit te a legnagyobb problémának tartasz!

Üdvözlettel,

a közeli rokonod

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr8113744924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása