és megszólalt

Címkék: politika

2007.01.20. 23:54

Azon gondolkoztam, vajon a szimpatizánsok miniszterelnöke nem direkt ilyen nevű-e. Csak mert olyan jó ez a két sor.

Ma nem volt semmi különös, úgyhogy politizálok. Korábban arra jöttem rá, hogy az élet nem olyan egyszerű, mint hiszem, de ma meg úgy látom, hogy az élet egyszerű, csak másképp. Világos, nem?

Itt van ez a Schmidt Máriás ügy, ki tud kiigazodni rajta, nem igaz? Mert ha egy politikus (például Orbánvé) azt mondja, nem fontos eset, akkor hót ziher, hogy fontos, ez mondjuk az első dolog, amit az ember tizennyolcévesen megtanul. Úgyhogy törtem a fejem serényen. Egy idős ismerősöm aztán besegített a gondolkodásban.

A szereplők: Nobilis Kristóf, Schmidt Mária, Áder János, Orbán Viktor, és még sokan mások. Nobilis Kristóf médiatulajdonos, úgyhogy csak kretén lehet. Schmidt Mária dúsgazdag, úgyhogy hiteltelen (ha egy gazdag ember politizál, akkor valami nincs rendben), Áder fehér folt, Orbánt pedig annyira támadják, hogy csak fajin ember lehet. Vagy: elfogyott a kenőpénze, sőt ha végignézem, akkor sosem volt neki elegendő.

Ennél többet nem is kell gondolkodni. Még talán kérdés lehet, hogy egyátalán minek jönne létre egy újabb jobboldali párt (anélkül, hogy a ballib sajtó szélsőségesezne). Az újabbat nyugodtan zárójelbe lehet tenni, mert igazából csak az MDF megszűnése által okozott űrt próbálja betölteni. (Vagy Herényi Ibolya még pártnak számít?) Schmidt Mária egyébként elég szimpatikus figura, mert a Terror háza-ügyben nem tűnt "burrofilnek" (burrus 1 =tűzvörös), de akkor még a pufajkás generációval állt szemben. Most már az is a sírba szállt, legalábbis szállingózik, és az újhullám (Fletovics) nem azon vitatkozik, hogy terror vagy államvédelem, hanem hogy tíz vagy százmillió.

Mármint euro.

Amúgy meg hallgassatok Air-t. Nekem csak egy számot sikerült, de meggyőző volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr7629886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása