Újra lehet bíbelődni az órarenddel, mindkét szakomon, plussz a tanárképzős részen is etr-en keresztül, viszont a földrajz (áldassék a tanszékcsoport-vezető neve) hozza a szokásos formáját. Annyi csak az egész, hogy törin, a százhúsz éves tanárok, és törin, tehát BÖLCSÉSZ karon, tehát nem várná el az ember, hogy akár csak probléma is (de legalább valami) legyen a tárgyfelvétellel... törin fent vannak a választható tárgyak időponttal, helyszínnel, tanár megnevezésével. A tanárképzésen ugyanúgy, pedig számomra az a megtestesült káosz, de még így is mennek a dolgok. Más a helyzet ott, ahol doktorrá avatnak egy barmot (kit is?), és ahol nem tudják 70 ember dolgozatát 3 hét alatt kijavítani, és ahol elegük van abból, hogy nem tanul a hülyegyerek, aztán uv-ra sem készül, és még reklamál is. De mint látom, az ő lepedőjük sem tiszta (ismét).

Így megy ez:
készítek egy nagy táblázatot: vízszintesen napok, függőlegesen időpontok: 8, 10, 12, 14, 16, 18 óra. És elkezdem beírni a kódokat: TÖN-260-at meghirdették hétfőn 10-kor, hétfőn 12-kor, 14-kor, kedden 10-kor, 14-kor, szerdán 14-kor. TÖN-270-et meghirdették kedd 10-kor, stb. Aztán szelektálni kezdek, ha már minden megvan: "Á! TÖN-260-as kódon fut egy jó: Fekete-Afrika felfedezése és gyarmatosítása a 19. században, ez kell nekem, mikor is van?", és így a kedd 14 óra foglalt lesz. Kicsit mintha sudokuznék. Sajnos csak a töris és pedás tárgyakkal tudom ezt megcsinálni, mivel időpontok híján a földrajz csak úgy előzetesen fölvétetik, aztán csókolom. A tanulmányi osztály honlapján mégis megtalálható néhány óra időpontja, így például már most látom, hogy a nagy műgonddal kiválasztott hétfő 10 órás töri előadásomat ütni fogja egy földrajzos előadás. Ez így korrekt, így már most átvariálhatom (de az előadásoknak tökmindegy). Viszont nem tudom, hogy a földrajzos szemináriumok mikor lesznek. Így a nagy műgonddal kiválasztott töris vagy pedás szemináriumaimra ha az ég és az ETR kegyessége folytán bejutok rangsor alapján, juhéj, és kiderül, hogy nemnem, abban az időben lesz az időpont nélkül felvett földrajzos óra, akkor van az, hogy nagy műgonddal megint az elejéről az egészet. Igaz, addigra töriből már csak a pénteki időpontokra marad hely, de le van szarva, ez már évtizedek óta így megy, nyilván mert így jó.

Ez így túl bonyolult. Röviden a lényeg: a földrajzos bagázs bekaphatja. De nagyon. Irány Szeged! (nem, nem irány Szeged, de ha nem lennék ennyire röghözragadt, akkor irány lenne. Lesz majd olyan idő is, amikor ilyenért úgy otthagyják ezt a helyet, hogy csak úgy nyüszítenek a hallgató részhozzájárulása után)

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr39151926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.08.29. 11:47:42

Ildi írta, nagyon-nagyon érdekes:

ildibildi.spaces.live.com/blog/cns!5AC71AFA70F608E3!851.entry
süti beállítások módosítása