aarak

2008.06.16. 15:41

eekezetek neelkul iigy fogok iirni. Sajnos az o es az u betukre nem talaltam meeg ki semmit, eltekintve a latin megoldaastool, hogy az o-t oe-nek irom, de hogy neezne maar ki? Szoval azokban az esetekben a logikaara kell hagyatkoznotok, ha olvastok. Ez most paar hoonapig iigy lesz.

Szooval New Yorkban uugy gondoltam, hogy az aarak annak elleneere magasak, hogy mindenki azt mondta, hogy alacsonyabbak. A laptop peeldaul maar nem is olcsoobb itt (USA), mint odahaza. A draagasag araanya a sajtburgerrel peeldazhatoo a legjobban:

otthon a mekiben 200 forint a sajtburger, itt viszont 1,49 dollar. Ausztriaaban 1 euro. Egy literes aasvanyviiz itt 2 dollar, otthon nincs is literes, csak feel vagy maasfeel. A szendvicsek olyan draagaak, hogy inkaabb eeheztem, mert 5 dollar egy parizeres szar. Itt a taaborban viszont ellaatnak minket minden jooval. Nagyon-nagyon finomak a kajaak, pontosabban kulon-kulon nincs iize (vagy joo iize) egyiknek sem, de egyutt valahogy mindegyik finom. Peeldaul ma reggelire pencake volt, ami borzalmas iizu, nagyjabool a tuulsutott tojaasraantotta ees a gofri kozott feeluton. A juharszirup minosiithetetlenul remes, olyan mintha meez lenne, de az iize hirtelen vaalt aat meezbol fakeereg-iizbe. Egyutt viszont mesees.

Tegnap voltunk a Wal-Martban, ugyan olyan, mint a teszkoo, csak eeppen maas logikaaval vannak az aaruk. Nem tuul nagy a vaalaszteek, viszont rengeteg aarutiipus van. Ugyanakkor alapveto cikkek hiaanyoznak, peeldaul skiccfuzetet akartam venni, hogy rajzolgassak, de nem volt. Volt ellenben egy egeesz polc roozsasziin keepeslap. Kocce... ;)

De hogy a leenyeget is elmondjam... Levis farmer 4000 forint. Gondoltam hogy olcsoo, mert eereztem, de ennyire? Szooval kedves hugom, gondolom most rohogsz. A maarkaas ruhaakat meeg nem volt moodomban megneezni (eltekintve a farmertool), de a jool kineezoo nem maarkaas ruhaak ugyancsak olcsook, peeldaaul az alsoogatyaak rohejesen olcsook. Digitaalis feenykeepezoogeep 8 megapixeles, Kodak: 20.000 forint. Van persze 40.000-ert is, de az mar nagyon fejlett. Ez persze a Wal- "low prices" Mart volt. Peenzt persze meeg mindig nem sikerult vaaltanom, eloobb kapom meg az elsoo fizeteesemet, mint jutok el egy olyan bankba, ahol vaaltanak nekem.

Nem minden ember volt tisztaaban azzal, hogy az euro az egeszen pontosan micsoda is. Persze ez abbool adoodik, hogy meegiscsak egy birodalom lakosai, ees sokaaig minden az o orszaaguk (orrszaguk hehe) korul forgott. Mert az oroszok ugyan ilyenek. Rengeteg orosz van a taaborban, legalabbis hozzank magyarokhoz keepest, mert amuugy international staff csak kb. 35 foo van, ees tovabbi 150 amerikai. (baar elvileg vannak franciaorszagbool is, meg 10 foo Ausztraaliaabool is, de ez esetben nekunk kelet-kozeep ees kelet euroopaiaknak kulon gettoot eepiitettek. Szooval baraatsaagosan beszelgettem neehaany ruszkival, ees megbeszeeltuk, ki hol lakik. Ees fogalmuk sem volt, hogy Hungary hol van. Bar ha vengert mondtam volna, lehet hogy megeertetteek volna. Egyebkent ez a hungary ez nagyon ciki neev. Mikor megeerkezett a busz, a sraac aki fogadott minket, kerdezte, hogy van-e valaki Csehorszagbool, Russia, ees veegul viccesen megkeerdezte (apellaalva arra, hogy vesszuk a lapot hogy eertitek, egeesz nap eetlen-szomjan utaztatok) anybody hungry? ooo, from Hungary? hehe, faarasztoo. Szooval mostantool ideje kileepnunk a hunok aarnyeekaabool, ees a sajaat nevunkon szooliittatni magunkat: we are magyars, we are from Magyar (a Magyarland hulyeen hangzik)... Magyargary :))

A Simpsonsoknak haala nagyon otthonosan mozgok az amerikai kajaak ees minden egyeb kozott, szooval nem eert kultuursokk, meg semmi. Otthon eerzem magam. Persze kilencen vagyunk magyarok, iigy nagyon megnyugtatoo. Nagyon jook vagyunk, nem olyan nyomoreekok, mint a szlavok (bar joo fejek ook is, csak ook olyan kis benacskaak), hanem magyars are rock. A nyelvvel nincsen gondom, teenyleg nem kamu hogy a sorozatok neezeeseevel is meg lehet tanulni angolul. A Laci peeldaul szinteen mindent megeert, es szinteen meg tudja eertetni magaat, Simpsonsbool osszeolloozott mondatokkal.

exellent

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr25523910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real Trebitsch · http://azigazzy.freeblog.hu 2008.06.17. 01:00:24

Repi:lo= e'kezetekro=l hallota'l ma'r?


:)

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2008.06.17. 03:49:17

csak saja't talalma'nyokkal dolgozok ;)
süti beállítások módosítása