me'retek

2008.06.20. 09:34

Mar irtam, hogy magyar leptekkel baromi nagy orszag ez. Annyi hely van itt, rengeteg hely van itt. Nehany filmben mar lattam odahaza is, hogy itt az autopalyak olyanok, hogy a ket palyairany kozott van egy nagy mezo. Ha kanyarog a palya, akkor ez a tavolsag akar egy kisebb erdocske is lehet, nagyon pazarolnak a hellyel, mert rengeteg helyuk van. A telepulesek is nagyon szellosen epultek, de ez csak Maine, Maine az egyik legritkabban lakott USA allam. De New York allam, vagy Connecticut sem volt surubb. Es a South Parkbol kiindulva az USA mas reszen is vannak ritkasan beepult reszek.

Van itt a tabor mellett egy orszagut, a to es az ut kozott van a tabor java, az ut tuloldalan van a karbantartok telephelye, es a mi gettonk (az "international staff" azaz a kelet-europaiak lakhelye). Ket utvonalon jutunk el a taborbol a gettoba: az egyiken sokat gyalogolunk az uton (30 m), a masikon keveset (5 m). A felsobb vezetes rank szolt, hogy menjunk azon az utvonalon, amikor csak 5 m-t teszunk meg az orszaguton, mondvan hogy az autosok ugy vezetnek, mint az orultek, es elutnek minket. A helyzet az, hogy valoszinuleg ez is a biztosito miatt van, a masik helyzet meg az, hogy ez a sima orszagut (kb. olyan jelentosegu, mint Koszegfalva es Pusztacso kozotti utnak) olyan szeles, hogy negy terepjaro elferne rajta egymas mellett. Baromi szeles, egyaltalan nem sporoltak az aszfalttal, es a foldterulettel.

Magyaroroszagon ha atutazik az ember, rengeteg telepulest lat. New Yorkbol Readfiledbe utazva ket telepulest lattam nagyjabol. Persze autopalyan mentunk (rengeteg autopalya van. Egyikrol leterve a masikra ertunk), es ugy tobbnyire csak a shopping reszeket latjuk. Ugyhogy osszessegeben nagyon termeszetbarat nepnek tunik, tenyleg, rengeteg vadon resz van, nincs ugy alavetve a termeszet, mint mondjuk Hollandiaban, hogy az utolso fucsomo is meg van kapalva.

Szoval oriasi ez az orszag, holnaptol igyekezek fenykepeket kesziteni, mert ma voltam kajakozni a tavon, es sok hetvegi hazat lattam, es latnotok kell a kaveszinu fahaz feher ablakkeretere kituzott amerikai zaszlo mellett allo terepjaro es a tavon ringatozo jacht latvanyat egyutt a fenyofakkal. Nagyon flash.

A melo egyebkent nem faraszto, nem sporoltak a munkaerovel, siman elegen lennenk fele ennyien is, persze akkor a nyelvunk is logna, aztan nem kajakoznek szabadidomben. Irtam, hogy sok az orosz staff, es ma egesz kis drama bontakozott ki. Beveszik magukat ide a gepek koze, es itt ulnek egesz szabadidoben. Turelmesek vagyunk, nem hajtjuk el oket. Ma viszont, mikor blogoltam, az egyik nagyon turelmetlen volt, aztan jott, hogy szeretne kepeket masolni a fenykepezogeperol. "csak par perc" en meg mondtam, hogy 10 perc es johet. O meg fogta magat, es bedugta a fenykepezogep USB-jet. Fogta az egeret (kezem a billentyuzeten), es talcara tette a blogomat. Megnyilt a fajlkezelo. A legkor teljesen elfogado, es segitokesz, ugyhogy adta volna magat, hogy megvarjam a csajt, amig lerendezi a fenykepeit, nehogy megtorjem a nemzetkozi harmoniat. De nagyon udvariatlan hangnemben elkuldtem a Bahamakra, es kihuztam az USB-t. Erdekes modon nem az lett, hogy fuj ram, hanem tudomasul vette, hogy nem kap meg mindent. Beke van. Nehogyma '56 utan most meg a blogolastol fosszanak meg az oroszok! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr17530099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildi.bildi 2008.06.21. 17:24:36

mit vársz egy valóban keleteurópaitól (értsd: kárpátokon túlról jött)? emlékszel mi volt lembergben, de még beregszászon is, majdhogynem a boltból is kinéztek mert merészeltünk kérni valamit a pultból.

mutasdmegpityu!

ui csak azért nem írom hogy hülyebüdösruszkik mert az nem lenne politikailag korrekt

Emese 2008.06.24. 12:55:46

Drága Sudim!

Most találtam rá a blogodra!Szenzációs a stílusod!
A repülésed napján küldeni szándékoztam neked egy sms-t,de valószínüleg elveszett az éterben,mert nálam még mindig várakozó státuszban van!... :)
Leírom hát ide bíztató soraimat: Valószínüleg,már amerikai levegő áramlik a tüdődbe, és valami ismeretlen helyen barangolsz az időeltolódástól kótyagosan!Nevermind!Enjoy!And...take it easy mate!Take care!Big hug!

Jó olvasni az élményeidet és várom már a fotókat is!Örülök,hogy eddig jók a tapasztalatok...leszámítva az 'orosz incidenst' és a 'végtelen utazást'...

Ölellek!

süti beállítások módosítása