sokminden

Címkék: úton

2008.06.26. 03:23

Nnnna, vacsora megvolt, usztam is mar azota, es most valami nagy csapatepitest lezaro eloadas van (minden korlet osszeallitott valami vicces eloadast), ugyhogy uresek a gepek. Mi, a cseledseg - nekunk nem kotelezo ott lenni, ugyhogy ezert vagyok itt. Egyebkent ott lehetnenk, reprezentalhatnank Magyarorszagot, de a sok konnyu tema koze nem akartunk befurakodni egy nemzeti reprezentacioval. Arra gondoltunk, hogy elgitarozunk valami otthoni slagert, hogy megse menjunk tul tavol toluk (mert egyebkent egy csango kortancot is probalgattunk, de hat csizma lenne az asztalon), de aztan inkabb hagytuk az egeszet elfelejtodni. Egyebkent ugyis nagyon szorgalmasan dolgozunk, ugyhogy jelenleg a hungarian szot nagyon kenetteljesen ejtik ki a szajukon a fonokeink.

Sokan kerdeztek meg otthon, hogy mi lesz a munkam. Nem az lett, amit mondtam. (azt mondtam, hogy a muanyag tanyerokat kell kidobalnom etkezes utan) Ez egy pontosan olyan amerikai gyerektabor, mint a filmekben. Tizezer dollarert idenyomjak a gyerekuket a gazdagok 7 hetre, cserebe professzionalis szorakoztatas folyik. A counselorok, akik kettesevel 4-5 fo=s gyerekcsoportokat kapnak, masfel hete vannak itt, es minden nap treningeken vesznek reszt, szoval gyakorlatilag kikepzik oket. Ha jol tudom, akkor a counselorok ebben a taborban mind amerikaiak, mert a tobbi taborban kulfoldiek is vannak. Azt meg tevesen mondtam, hogy a cselednep csupa szlav es a magyarok, ugyanis van egy francia csavo, valamint nemreg erkezett 3 srac izraelbol, akik az ejjelio=rok lesznek. Osszesen van 2 cseh, 2 szlovak, 2 ukran, 1 kazak, x orosz, 9 magyar, kozulunk Janka az irodaban dolgozik, Imi pedig a karbantartoknal, ugyhogy nagyon jo osszekotteteseink vannak minden szervvel.

Egy napom ugy telik, hogy fel hetkor kelunk, heten vagyunk egy hazikoban, szar vasa'ggyal. He'tre lemegyunk a to partjan levo etkezdebe (mint minden, ez is frameworkos fahaz), ahol egyreszt kitesszuk az asztalokra a tejet, a narancslevet es a vizet, masreszt a svedasztalra kitesszuk a kaja't. 41 asztalt teritettunk eddig, de ha minden asztal uzemelni fog, akkor kb. 50 lesz. Fel 8-kor van reggeli az un. "operation staff"nak, ebbe mi is beletartozunk. 8-kor jon az elso reggelizos turnus, 8.45-korul a masodik. A ketto kozott lemossuk az asztalokat, ujratoltjuk az innivalot, uritjuk a szemetet. Az en feladatom a muzlistorony utantoltese, ami eleg nehez, mert neha nagyon sok muzlit zabalnak (kis kremturo meretu kiszerelesben vannak muzlik, legalabb 8 fe'le). Elvesznek egy muzlit, leszedik a tetejet, beleontik a tejet, es kesz. Praktikus de szemetelos. Na, ha nagyon fogy, nagyon kell rohannom a raktarba ki-be, hogy ne kelljen lemondania senkinek mondjuk a mazsolas muzlirol, vagy a Kellog's special muzlirol. Neha elojon belolem a plebeljus, aztan akkor mergesen trappolok ki-be (ha't hogy valogatos nyomorekok, szakadnanak meg, munkat csinalnak nekem), de amugy mindenki mosolyog, es a fonokeink probaljak elerni, hogy mi is mosolyogjunk. Termeszetesen egyik feladat sem zart, tehat mindenki besegit vagy belekontarkodik a masik munkajaba, es igy gyakorlatilag folyamatosan dolgozunk, meg ha a sajat feladatom mar haromnegyed oraja meg is van. Sajnos az oroszok nem igazan jonnek ra, hogy mit dolgozzanak, viccelodtunk is, hogy kiadunk nekik egyhetes terveket, aztan ugy mar erteni fogjak, hogy mi mindent kell csinalni.

Multkor peldaul az egyik felhoszakadas alkalmaval egy helyen beazott a teto, es siman atgyalogoltak a padlon keletkezett pocsolyan. En voltam a feny az ejszakaban: hoztam felmosobotot, fel vodor megtelt a vizzel, hoztam rongyokat, felitattam az asztalon levo esovizet, valamint a Tom&Jerryben latottak alapjan hoztam kis edenykeket, amikbe csopoghetett a tovabbi esoviz.  De a nem soron kivuli, tehat a sopres vagy felmosas elvegzese is ugyanilyen: egyik fonok sem fog szolni, hogy sracok, gyerunk felsoporni, de az oroszok mintha tenyleg erre varnanak. Mert ha meg a kezukbe nyomom a sepruket, akkor elkezdenek velem soporni, szoval nem lustak, csak tervutasitasos az agyuk. Mindegy igy legalabb a magyarok nagyon megbecsultek.

(most jottek meg a lanyok az eloadasrol, es azt mondtak, hogy siman fel kellett volna lepnunk, mert siman ubereltuk volna a legtobb produkciot.)

Ezt a bejegyzest ugyis hosszu lere eresztettem, ugyhogy most jojjon nehany kep. Az ebed es a vacsora kicsit kulonbozik a reggelitol, de azt nem irom le, mert folosleges. Szoval a kepek...

Van nekunk egy epuletunk, ami csak a staff terulete. Ez a Farmhouse. Az orszagut mellett van, olyan mint egy Farmhaz, nekem nagyon tetszik. Van benne internet, meg televizio, meg asztalitenisz, meg kanapek, meg erkely...

En csak internetezni jarok ide, bar a sportot kezdem unni, ugyhogy egyre tobbszor ulok le tevet nezni (ja egyebkent nem tudtam megnezni a Battlestar Galactica zaroepizodjat). Viszont csonakazni minden nap lemegyunk Lacival, kosarazni mar nem jarunk annyit, meg pingpongozni sem. Ezeket a kutyakat tegnap fenykepeztem a kenubol. Kenuzni nagyon jo, jobb mint kajakozni. Szoval aranyos kutyak itt:

Es szinten sikerult lencsevegre kapnom egy idillikus amcsi nyaralot. Latnotok kene egyebkent ezt a tavat: rengeteg motorcsonak rajta, egyszer egy hidroplan is leszallt rajta, horgasznak, vizisiznek, usznak benne, nagyon eleven. Ilyet Magyarorszagon nem latni, nem tudom megfogalmazni ezt a kenyelmes eletet, joletet, vagy nem is tudom. Nekik itt nagyon jo.

Vegul egy kis eleterzes:

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr38539804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sudi XD :D · http://sudnusi.blog.hu/ 2008.06.26. 14:03:23

szóval: műzlis-->mázlisták neked szívás...
ház: olyan 7. mennyországos(sorozat...)
kutyák:rondák...
nyaraló:vmi szar amcsi filmben pontosan ilyen van
dagi nő:Paris Hilton hiányzik mellőle...
Autó:méretek bejegyzésedet igazolja

és végül:én mondtam, hogy nem tudod megnézni a Battlestar Galactica utolsó részét...SZÍVÁS
és rohadt jó neked hogy kajakozhatsz meg kenuzhatsz...

ildi.bildi 2008.06.26. 22:25:41

ugye hogy szar a nyaraló? nekem nem kéne. tl sok benne a mesterséges (pl a batár autó meg az usa zászló)

cipó · http://web.axelero.hu/sudi/sudi.htm 2008.07.05. 15:02:26

jó,hogy írtál!
tök arik a kutyák,a ház is tök jó
megnéztem volna a hidroplánt.
egyé műzlit te is, had fizessék a kölkök
süti beállítások módosítása