Portland

2008.07.22. 12:57

Csak gyorsan mert menni kell dolgozni. Tegnap volt a heti szabadnap, most egy darabig varhatok a kovetkezore. Felkereckedtunk a gyerekek buszara, ugy jutottunk el Portlandbe. Portland Maine egyik legnagyobb varosa, es meg igy is kb. akkora csak, mint Debrecen. De jo volt egy varos varost latni, nemcsak a "tanyabokrokat", meg egy postahivatalt meg egy Wal Martot.

A legfontosabb, hogy mint azt mindenki tudja, a magyaroknak mindenutt ott a nyoma, most eppen egy antikvariumban a lobogonkra bukkantunk ra. A kepen a lanyok eppen nem vidamak, pedig azok:

Odahaza celluxxal teszik ki a villanyoszlopokra a hirdeteseket, itt pedig klammerral, de itt sem szabad, tehat letepkedik, de azert latni, hogy valaha milyen nepszeru dolog lehetett:

Amerikaban a gyorsettermeknek nagy hagyomanya van, ezzel nem mondtam ujat senkinek (remelem), de Magyarorszagrol ugy tunik, hogy a Meki vagy a Pizza Hut valami nagyobb a sok kozott ott Amerikaban, pedig nem. Az van nagyjabol, hogy elterjed egy etteremlanc, aztan kulfoldon is hoditani kezd. Es nem az van, hogy monopolhelyzetbe jut, aztan kulfoldre megy. Lehet hogy ez csak nekem volt furcsa, de tegnap peldaul egy olyan Donkin Donuts (azt hiszem ezt igy irjak) kajaldaban voltunk, ami ugy pangott, mint egy kinai bufe delelott.

Mert kabe annyi mint egy kinai bufe. Talan ertitek mire gondolok. Szoval ami nekunk odahaza amerikai import (export - honnan nezzuk), az itt egy teljesen utott-kopott, hetkoznapi dolog, de meg csak nem is erezni azt, hogy ez az etteremlanc mellesleg kulfoldon is ott van. Szoval neha olyan csumpi, neha meg nyomaszto is, pedig otthon ha mar nem is meno vagy ujdonsag, de azert megsem egy kinai bufe.

Egyebkent az idonk legnagyobb reszet egy setahajozassal toltottuk, a Casco bay nevu obolben, ahol 4 vilagitotornyot lathattunk. Itt minden allamnak megvan a maga imazsa, Maine allam a homar, a renszarvas es a vilagitotornyok hazaja. Egyebkent annyira nem is, ez nagyjabol olyan, mint nalunk a gulyas. Hogy az USA-hoz kepest nalunk valoban sokkal inkabb forognak a dolgok a gulyas korul, de amugy azokhoz a dolgokhoz kepest, amik korul a dolgok forognak, a gulyas nem olyan markans resze az eletunknek. De nekem ugy tunik, hogy amerikaban ez megy: minden allamra rahuznak valami turistas fenykepeznivalot, es Maine a vilagitotornyokat kapta. Ugyhogy probaltam is fotozni, de esett az eso, es nagyon paras volt a levego. Egyetlen epkezlab foto sikerult, ez a szurkeseg. Valamerre Magyarorszag fele nezve eppen.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr53579874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildi.bildi 2008.07.22. 22:02:04

Szerintem ez egy nagyon jó kép. (De milyen feketefehérben? Nem lehet hogy úgy még jobb?)

Pusz, Ttte igazi geográfus világjáró.

Sudi · http://sudnusi.blog.hu 2008.07.24. 22:57:07

hogy Ti mindenhol találtok valami/valaki magyart....:D XD
XD
XD
XD
XD
XD
XD
XD
XD
süti beállítások módosítása