Potter 6

2009.07.25. 10:33

Öt év kihagyás után újra beülés egy Harry Potterre.

Tömény csalódás.

Ebben a Harry Potterben, aminek a címe az hogy Harry Potter és a félvér herceg, a félvér herceggel kapcsolatban két információ hangzik el: átjavította a bűbájtan könyvét, valamint ő Piton. Bármi, ami indokolná a címben szereplő ÉS szócskát, az, hogy Harry Potter kezébe kerül egy időre ez a könyv, aminek a jelentősége a film közepe felé egyre halványodik, majd meg is szűnik, valamint a film végén Piton rányom két hókuszpókuszt Potterra. Nyilvánvaló, hogy a Harry Potter 6 eredeti alcíme "Roxforti anziksz". Fillerepizód.

Az elvarratlan/túlméretezett/túlmellőzött/fölösleges szálakról püföljem a billentyűzetemet inkább, vagy előbb arról, hogy Harry Potter kiskorában volt utoljára ennyire amatőr? Választottam, előbb ez! Szóval a harmadik részben még keményen fifikás volt a srác, a kis Hermione egyre okosabb, Ron pedig... Ron az egyetlen, aki a hatodik részben a korábbi szintjét felülmúlja - még kreténebb (jó értelemben). Hermione viszont... Ezúttal beéri annyival, hogy a könyvtár szabadon látogatható részében keresi, hogy ki lehetett a félvér herceg, de fél óra múlva már inkább sörözik, később mintha bele akarna hányni a hóba. Csalódtam benned Hermione!

Harry Potter, aki elvileg a kiválasztott volna - mégiscsak mennyi roppant gonosz és nagy erejű varázslót ütött ki az évek során - Harry Pottertől annyira futja, hogy "maxifény" egy sötét barlangban, illetve használ egy láthatatlanná tevő trükkport, amivel végül csak annyira megy, hogy eltöri a saját orrát, amit meggyógyít egy bolond lány. Nem (kizárólag) a varázslatok hiánya miatt volt semmilyen nix ez a rész, hanem a semmitmondás másfél órája miatt. Harry Potter totálisan Dumbledore bizalmasa lett, ezt leszámítva mindenben visszafelé halad a történet, ha halad egyáltalán. Már az első részben a főellenséget semlegesíti Potter, erre a hatodik részben azon kell aggódni, hogy a félholt Dámböldór vajon ki tudja-e szabadítani a makk egészséges Harryt húsz Szmeágol karmai közül? Ezt még annak idején a lépcső alatti gardróbban maga is megoldotta volna egy laza csuklómozdulattal. Azóta egy makacsul öntudatlan szemüveges pancser vált belőle, akinek még annyi tekintélye sincs, hogy a kviddicscsapat meghallgasson tőle egy egymondatos tájékoztatást. Szégyeld magad Harry!

Ezen logika mentén a következő részben arról lesz szó, hogy Harry a tanári kar támogató magatartása nélkül sorra bukna meg mindenből, ami pedig a gonosz elpusztítását illeti, készít uzsonnát annak, aki elvállalja.

Gyász!

Ezek után már csak annyit jegyeznék meg az aránytalan szálakkal kapcsolatban, hogy a film elejét csupa olyan szereplő megismerésével töltjük, akiknek a film további részében az ég világon semmi szerepe nincsen. Kimennek a drogos meg kétértelmű utalásokkal együtt. Marad egy anorexiás szőke srác bizonytalan tekintete, meg Marla a Harcosok klubbjából.

Ez a Harry Potter és a félvér herceg? Pfff.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr261267322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása