Középkor

2010.08.08. 09:51

A középkor félreértésként él a közgondolkodásban. Ne éljen úgy!

"A pattintott kő időszakában az ember olyan egyszerű volt, mint a föld. A bronzkor nem tudom mi az. A rézkor nem tudom mikor volt. A vaskorban már jó volt. Azt nem tudtam, hogy a rómaiak is a vaskorban éltek. A magyarok akkor nem tudom mit csináltak, pedig mondják a nyelvtanórán (de nem hallottam), hogy a bronzkor végére egészen biztosan volt már magyar nyelv. A rómaiak viccesek voltak, mert olyanok voltak, mint az amerikaiak. A nők viseltek bikinit, a férfiak homo- és biszexuálisak voltak, ismerték a jakuzzit és voltak jogaik. A középkor előszeleként felbukkantak a keresztények, és mindenkit arra köteleztek, hogy ne élvezzék az életet, hanem savanyodjanak be.

Valami germánok meg nomádok porrá zúzták aztán a Birodalmat. Jött a sötét középkor. Már a királyok is kötelezővé tették a sanyarú életet, de nekik volt mindig sült malac és bor az asztalukon. Ha lett volna füvük, egész nap csak téptek volna, de biztosan nem háborúztak volna annyit, mert a fű kreatívvá és békéssé tesz. És megvilágosodsz tőle. Ehelyett alkoholista volt minden király, és háborúztak, és megerőszakoltak minden ficánkoló nőt. László király ennek átmenetileg véget vetett, talán magának akarta mindet. A magyaroktól mindenki félt, mert nem voltak olyan fatökűek, mint most, érted, kiálltak az érdekeikért, levágták Nyugaton a papokat. De keresztények lettek, mert István - László idősebb testvére? - agymosott lett, bevette a nyugati maszlagot. A középkorban sarat ettek a parasztok, és életük végéig ugyanabban a ruhában voltak, nem is vették le soha, még alváskor sem. Egész nap a kocsmában ültek, vagy robotoltak. Vidám volt az élete a parasztoknak, de fogalmuk sem volt semmiről. Ha viszont a nemesség elvetette a sulykot, fölment bennük a pumpa, és fölégették az országot. Volt egy költő, meg egy író, annak még a nevét sem tudjuk. Ötszáz év alatt ennyire futotta érted, ez a középkor! A lányoknak szüzen kellett meghalniuk, a lovagok pedig talpig páncélban - röhej - legfeljebb énekelhettek a lányoknak. Ezt várták el a papok. De lázadásból mégis születtek gyerekek, s ez a szerencse, mert ők aztán egyre okosabbak lettek. A középkornak azzal lett vége, hogy az emberek rájöttek: a Föld kerek, és sokkal több nép él a Földön, mint amennyit addig ismertek. Persze a papok őket is elkezdték kiirtani, de a 19. században ilyen már nem volt. Azóta normalizálódott a helyzet Magyarországon is, bár még nem olyan, mint Nyugaton, mert a kommunisták visszafejlesztették az országot, de állítólag előtte sem volt valami modern, mert a Horthy bigott volt. Ma is többen a királyok visszatérését várják, mert akkor megerőszakolhatják a nőket és a buzikat legálisan."

Na most ez... Csak annyit tartok fontosnak, hogy a középkorban is megvoltak szinte ugyanazok a funkciók, amik ma, csak más dolgok hordozták. Például ugyanúgy meg akarták fékezni a bűn(cselekményeke)t. Ezt a funkciót ma a jog viszi, a középkorban pedig a belső tartás. Legalábbis a koncepció ez volt, aztán mégis az Istentől való rettegésben silányult el a dolog. Ebben sem jártak hátrébb a maihoz képest: bárcsak rettegne valaki a törvényektől! Aztán: társadalmi tudatosság... hát az még nyugaton sincs, csak társadalmi tudatosság show. Persze én is azt mondom, amit te, hogy a helyzetnek már ideje volna megjavulni, csak ebben nem a múlt akadályoz, hanem az akadály, ami a múltban is ott volt. Az ember enyhíthetetlen félelme a pusztulástól.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr132206871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása