Angol tolerancia

2013.07.22. 11:42

1. Kegyelmet kaphat Alan Turing, több évtizeddel a halála (1954) után, aki a kényszerkezelése során halt meg az ötvenes években.

2. A férfi választhatott a börtünbüntetés és a kasztrálás között, miután bűnösnek találták homoszexualitás vádjában. 

3. A Magyar Királyságban 1878-ban került a büntetendő cselekedetek közé a Csemegi-kódexben. Mint vétség, nem mint bűn. Büntetés: 1 év fogház szabHATÓ ki. Erőszak esetén 5 év fogház. 1961-től a Magyar Népköztársaságban csak az erőszak és a kiskorúval folytatott légyott maradt büntetendő, ahogy az akkori igazságügy-miniszter érvelt: a jelenségtől a leggondosabb terápia sem segít megszabadulni, viszont a büntetés zsarolhatóvá teszi az érintetteket.

4. Angliában és Walesben a Wolfenden-jelentés hatására 1967-től nem büntették többé a két férfi kapcsolatát, ha nem volt jelen más személy. Ugyanezt Skóciában 1980 óta, Észak-Írországban 1982 óta nem szankcionálják.

Gazdagabbak, nem fejlettebbek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr765418361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása