Az elmúlt napokban olyan hírleveleket kaptam, amik alapján néhány nagynevű oldal vált sokkolóan bóvli szarrá. A nagynevűt bizonyos megszorításokkal értem: olyan külföldi oldalak, amiknek a hírleveleire azért iratkoztam fel, mert újabb meg újabb keresgélések után is mindig beléjük botlottam. Három vadat ejtettem.

1. inc.com

a mobil változata nekem nagyon dögös, a webes nem üt akkorát, de mindenképpen egy olyan oldal, amelyik sugall egyfajta színvonalat és szakértelmet. Témája a webes hírek és trükkök, amikkel lépéselőnybe kerülhet az ember. Az oldal bűne: fél éve kapom a hírlevelüketet, és a múltkor kattintottam először. Legutóbbi hírlevelükben arról írtak, hogy a Facebook térnyerése a mobilon csak a jéghegy csúcsa, a cikk viszont arról szólt, hogy a hírre, hogy a Facebook tovább hódított a mobil eszközökön, megugrottak a részvények. Az egész cikk befektetői propagandaszöveg volt, amit csak az enyhített, hogy Magyarországon is simán átment a sajtóanyag a szerkesztői szűrőkön. Egy szót sem írtak arról, ami a Facebook esetében tényleg érdekes lehet. A többi cikkük is nesze semmi, fogd meg jól, simán megkapom ugyanezeket az infókat a Portfolio.hu-tól is magyarul, aznap. A vállalkozói kiadásban meg olyan ostoba "10 lépés a sikeres..." jellegű összeállítások repkednek, hogy a szeretlekmagyarorszag.hu is lesütötte volna a szemét. 

 

2. TrafficTravis

ez az oldal nemcsak ír a keresőoptimalizálásról, hanem eszközöket is fejleszt(ett), amikkel előrébb juthatunk a terveinkben. Fordítottak gondot a grafikára is, az egésznek olyan hatása van, hogy keresőoptimalizálás témában ott vannak a legnagyobb szakértők között. Bűne: a sokadik hírlevelüket kapom, amiben valami videót kell megnéznem arról, hogy Jessica, vagy Rebecca, vagy Steven megmilliószorozta a forgalmát az oldalon egy -egyszerű ámde- furfangos módszer segítségével, amit a 25 perces videó végén én is megtudhatok/megvehetek/hajamra kenhetek. Az egészről messziről ordít, hogy rég  leszarják a sok munkával előállított hasznos tartalmat, inkább a nevüket és a gigantikus címlistájukat felhasználva vigécet játszanak. Porszívóügynökök lettek, minden hírlevelük egy marék lepkefing, és egy ajánlat.

Hozzáteszem, hogy a keresőoptimalizálásról végérvényesen azt gondolom, hogy egy akkora kóklerség, mint a hajnövesztő készítmények. Kétségbeesetten megoldást kereső hiszékeny szerencsétlenekről húznak le pénzt.

 

3.Freelancer.com

Félve ócsárolom ezt az oldalt, mert még mindig nem hiszem el, hogy tőlük kaptam azt a hírlevelet, amiben 1 óra munkával megkereshető 1000 dollárról és 100.000 látogatóról beszélnek. A Freelancer.com egy olyan portál, ahol spúr állatok és fogalmatlan megbízók mindenféle webfejlesztői megbízásokat tesznek kalapács alá, a regisztrált felhasználók pedig licitálhatnak, hogy megnyerjék a megbízást, és elvégezhessék a munkát a világ bármelyik részéről. Az egész legalább annyira meggyőző, mint a kickstarter vagy a stackoverflow, és ezért is olyan hihetetlen, hogy egy ekkora márkanév beállt egy ilyen gagyi projekt mögé, amit röviden hadd összegezzek: programozói tudás nélkül is létre tudod hozni a 45 dollárért értékesített, lépésről lépésre útmutatóval ellátott weboldal-sablonokkal azokat a weboldalakat, amikkel 100.000 látogatós forgalmad lesz rövid időn belül, és így az oldaladat akár 1000 dollárért is el tudod adni hamar. A forgalom keresőoptimalizálásból lesz. Az egészben a meghökkentő, hogy a kommentek látszólag nincsenek moderálva, mégsem írta senki oda, hogy csaló állatok. Ha valaki nem tud programozni, vagy nem ért a keresőoptimalizáláshoz, a MUNKA NÉLKÜL SOK PÉNZ ígérete akkor is beindítja a bullshit-riadót. 100.000 látogató pedig angol nyelven sem keletkezik egy garantáltan duplikált tartalmú weboldalon, főleg nem automata keresőoptimalizálással, ami pontosan micsoda is? Az ajánlatban szereplő demó képek pedig egy Wordpress-körökben jól ismert template-ről készültek, magyarul eleve egy lopott autóból árulják a kölnit.

 

Összességében csak az lep meg, hogy jól menő oldalak ilyenre fanyalodnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr916552307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása