Az én lelki szegénységem, hogy hajnalok hajnalán megébredek, eszembe jut egy előző napi tévéinterjú, és nem tudok visszaaludni feldúltságomban.

Harmóniám megőrzése érdekében kerülöm a Magyar Televízió bármilyen adását, és minden híradónál lekapcsolom a Petőfi rádiót, de tegnap éppen Francoise Gillot: Életem Picassoval című könyvét olvastam, és a pisiszünetben elmentem a tévé mellett, amiben az m1 szőke riportere valamelyik tüntetésszervező csoport szakállas értelmiségijét zsibbasztotta le kegyetlenül.

Megfigyeltem, hogy a mai vérzivataros időben a politikai tévéinterjúk egészen extrém formát vettek fel: a riporter mondanivalója messze nagyobb hangsúlyt kap, mint a vádlottak padján ülő politikusé. Ennek kezdő formája Kálmán Olga mellébeszélést nem tűrő, kérdéseire választ kikényszerítő Egyenes Beszéd című műsora volt talán, de ma éppen Kálmán Olga űzi a legpocsékabbul a dolgot: a múltkor Kocsis Mátét láthattam, ahogy Olga lehordja. Mármint erről szólt a műsor, végig. Behívták, hogy Olga ráolvashassa a véleményét. Csak annyi hiányzott, hogy Olga néha kinézzen a kamerába, vagy időnként bevágjanak vele egy mélyinterjút: "Máté nagyon feldühített, mikor a nyilvánvalóan védhetetlen hülyeségéből próbálta kimagyarázni magát, nem tudom, meddig bírom még."

Ahogy azonban az ATV kereskedelmi tévé, és a piac kegyeitől függ, az MTV adófizetői tévé, és nem mutogathat ujjal másokra. Legjobb az lenne, ha politikailag semleges lenne, tekintettel arra (hogy ez a dolga), hogy a szavazáson résztvevők 43%-a szavazott a Fideszre, tehát jócskán maradtak adófizetők, akik nem kíváncsiak a sztálinista propagandára, ellenben fizetnek adót, közvetve fenntartanak egy médiaóriást. Ki az az idióta, aki azért fizet, hogy kioktassa őt egy tévé? Mi.

Az is világos persze, hogy a 2000-es évek arról szóltak a fidesz-körökben, hogy a liberális média elnyomásában esélyük sincs választást nyerni, és hát akkor most mint az óvodás, aki megszerezte régen vágyott játékát, most uralkodik a párt. Az mindegy, hogy nekem soha sem az volt a bajom az MSZP-SZDSZ holdudvarral, hogy nem a Fidesz, hanem az, amilyen. Az, hogy most a Fidesz olyan, mint az a bagázs, nem változtatott csöppet sem a politikai vágyaimon. Továbbra is egy normális országot szeretnék, de továbbra is ellenzékben találom magamat. Köszönöm.

Egészen zavarbaejtő tehát, mikor fideszes ismerősökkel vitatkozok a tüntetésekről, mert tulajdonképpen 2006 óta ugyanazokat a köröket futom, tekintet nélkül a kormányváltásra. Hogy nekem egészen biztosan nem fizettek, és a ha a tüntetés szervezőit valami idegen hatalom pénzeli is, én végtelenül örülök, hogy kinyilváníthatom a véleményemet, és nyomást gyakorolhatok a többi lakossal a politikusokra. Dolgozó ember vagyok, nincs időm tüntetést szervzeni, és ezzel valószínűleg a többi dolgozó ember is így van. Nem azért nem szervezek tüntetést, mert elégedett vagyok, hanem mert nincs időm, és ha Amerikának kell köszönetet mondanom, amiért kifizeti a tüntetésszervezés költségeit, megteszem, függetlenül attól, hogy egy morális pöcegödörnek tartom azt az országot. De óriási tévedés, hogy azért megy ki annyiszor annyi ember tüntetni, meranyugatpénzeli. Ha csak pénz lenne, senki sem lenne a téren a szervezőkön és Goodfrienden kívül. De nagyon sokan torkig vagyunk, én személy szerint 2002 óta görgetem a tüntetési motivációimat. Ha csináltam volna akkor 18 évesen transzparenst, a mai napig felhasználhatnám. EZ zavar, ebbe nem tudok belenyugodni.

Szóval mikor az M1-en a riporter azt próbálja ráolvasni a tüntetés szervezőre, hogy nincs koncepciójuk, a tüntetések nem tartanak semerre, és semmit sem értek el, és nem is fognak, akkor megmutatnám neki, mi a faszért állok a téren elég sokszor. Hogy értse, miért ne legyen annyira arrogáns és felsőbbrendű.

- mert azóta sem átjárhatóbb a társadalom

- mert azóta sem csökkent a korrupció

- mert azóta sem nyilvánosak az ügynökakták, azóta is mindent, ami kicsit is fontos, titkosítanak

- mert azóta sem kapott teret a szakmai egyeztetés

- mert azóta sem lett semleges a köztévé

- mert azóta is trükköznek a választásokon

és néhány újdonság:

- sokkal kevésébé átjárható a társadalom

- banánköztársaság helyett maffiaállamban élek (még büszkék is a korrupcióra, mert hogy nemzeti érdekből basznak a normákra)

- 20 év komcsizás után (engem is megtanítottak rá) itt állok leforrázva: végig ők voltak!

- már a híradótól is agyvérzést kapok, nemcsak a Napkelte jellegű mocskoktól

- választás előtt átírják a választási törvényt, kamupártokat hoznak létre, aztán azt is az MSZP-re kenik (egyáltalán történt valami a Fidesz kormány idején, amiért vállalják a felelősséget?)

- aki sokat fogyaszt, mert van miből, az sokat megtakarít, kibaszott rezsidémon! Hőszigetelésre kérek támogatást!

- oktatásügy. Olyannyira, hogy a fideszes ismerőseimet ezzel a varázsszóval tudom fegyelmezni. Csak kimondom, és visszaülnek.

- földmutyi, trafikmutyi, adómutyi, áfamutyi, cba, KDNP

- ötletek törvényerőre emelése, majd módosítása utólag.


Szóval mikor a riporter negyedszer mondta ki, hogy nincs a tüntetéseknek koncepciója, és hogy nem tart semerre, az volt az érzésem, hogy fáklyákkal és kiegyenesített kaszával tartok felé, az lesz a koncepció, ha tovább erőlteti. Amatőrök.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr797049169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása