A burgenland.orf.at október 24-én tett közzé egy listát, amin a továbbra is használható határátkelők szerepelnek. Azon lista alapján az osztrák-magyar átkelők a következőképpen változnak (pirossal az autók előtt lezárt átkelők):

hataratkelok.jpg

(A táblázatot a burgenland.orf.at és az ÖAMTC határátkelő-listája alapján készítettem.)

Alapvetően az eleve gyalogos vagy biciklis átkelőket zárták le az autók előtt, például a Fertőrákos-Meggyest ahol magyar oldalon csak bicikliút vezet oda, vagy az Írottkő átkelőt, ami egy földút a Kőszegi-hegység legtetején. Hasonló átkelő az Ólmod-Klostermarienberg, ahol mindössze egy túraút köti össze a két falut.

A burgenland.orf.at azt írja, a burgenlandi parlament döntését azzal indokolta, hogy az embercsempészet kiszűrését szeretnék erősíteni, és a forgalmat a jobban ellenőrzött forgalmasabb átkelők felé terelni. Aki ingázik, jól tudja, hogy ez porhintés, Kőszegen vagy Bozsokon többnyire már elég, ha az ember lelassít, persze hivatalból ott van a határőr vagy a rendőr.

A heute.at úgy tudja, hogy a lezárások az ingázókat célozzák, akik forgalmukkal zavarják a helyiek nyugalmát. Ez a leírás nagyon illik Zsirára, ahol korábban osztrák oldalon behajtani tilos tábla állt. A tiltással kevesen foglalkoztak, ahogy arról a kisalföld is írt: "Azt tapasztaltuk, hogy azon a helyen, ahol elvileg tilos lenne az áthaladás, rövid idő alatt öt autó hajtott át." De idén átadták az elkerülőutat, és a listában is látszik, hogy a falupáros nem maradt autós átkelő nélkül.

A burgenlandi döntés gyakorlati következménye nem eget rengető, persze mikor az ember az újságban azt olvassa, hogy Ausztria lezárta az osztrák-magyar határátkelők felét az autósok előtt, akkor ökölbe szorul a keze, hogy idáig jutott a magyar diplomácia. A magyar lakosság életében egy szomszédos országnak sincs olyan jelentősége, mint Ausztriának, ehhez képest évről évre erősebb a magyarellenes hangulat, ami ellen nemhogy nem tesz semmit a kormány, de a kakaskodásával még erősíti is a sztereotípiát. Egy darabig népszerűek voltunk Orbán miatt az osztrák nacionalisták körében, de Kurz kampányában hamar kibújt a szög a zsákból, hogy az ausztriában dolgozó magyarok olyan védtelen célpontjai az osztrák jobboldali propagandának, mint nálunk a menekültek. És a mostani határlezárást is a ÖVP-FPÖ többségű burgenlandi parlament hozta meg, nem a pirosak.

Nagy felháborodást keltett tavaly nyáron a "Sei keine Dreckschulder" kampány magyarra fordítása is a magyarok körében, ami szintén egy olyan dolog volt, amit nem érzett az ember a bőrén, csak lelkileg egy arculcsapással ért fel.

A mostani döntésbe az "osztrák Momentum", a Neos rúgott bele, szóvívőjüket a vasfüggönyre emlékeztette. 

A híradások arra is emlékeztetnek, hogy a határellenőrzések - ha már az átkelőkről van szó - megszegnék a schengeni szerződést, ezért Ausztria átmenetileg felfüggesztette a schengeni tagságát. Ezt legutóbbb 2019 májusáig hosszabbították meg, de eddig minden évben meghosszabbították.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr7414320769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csató 2018.10.25. 10:23:32

Érdekes, hogy a kibaszott migrik nem zavarták a tisztelt sógorokat, a dolgozó magyarok meg igen.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.25. 10:34:49

, akkor ökölbe szorul a keze, hogy idáig jutott a magyar diplomácia."
Szíjjártó szeméklyes felelőssége is felmerül, hogy a sutyerákok nem ismerik/leszarják a behajtani tilos táblát..sőt a gyalgos és kerékpáros átkelőn autócskáznak.
soha nem gondoltam hogy a fidesz ezt megteszi...

protézisesh 2018.10.25. 10:50:35

Gondolom véletlen, hogy pont most, a szüreti időszak közepén zárják le az átkelőket, merugye “menjen a magyar dolgozni a szőlőbe, de nehogymá az én utcámon át!”....
Szeretni való rohadt házmesternemzet az osztrák is. Ennek a bulinak semmi köze a nagypolitikához.

2018.10.25. 10:59:29

Érdekes, hogy neked pont ez jött le a cikkből, miközben azt írja, hogy mi magunk vagyunk a felelősek a kialakult helyzetért és rossz viszonyért.

gabiiii 2018.10.25. 11:17:32

Arányos lépésként le kellene zárni ugyan ezeket az átkelőket (esetleg a többit is) plusz a zöldhatárt a mezőgazdasági gépek előtt. Nyugodtan zötyögjön fél napot az osztrák paraszt a traktorján, ha művelni akarja a nálunk bitorolt földjét!

lenörd hofstadter 2018.10.25. 12:26:11

Ha egy kicsit is tökösek lennének arrafelé a rendőrök bevezetnék pontosan ugyanazt a vegzálást az osztrák tirpák paraszttal szemben amikor átjön hozzánk, mint amit az ottani rendőrök csinálnak a magyarok ellen. Egyből lenne sivalkodás a büdöslábú tetves "sógorok" részéről. Ocsmány egy népség, a fideSS szintet ugyan nem érik el, de férgek mind.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2018.10.25. 12:55:31

köszönjétek meg merkel anyátoknak! lesz még itt vízumkényszer is nemsokára, oda-vissza.

megvagyhadnagy 2018.10.25. 13:01:12

@lenörd hofstadter: Végtelenül szánalmas vagy a fides(s)ezéseddel. Főleg, hogy olyan dolgokat kötsz össze, amiknek semmi köze egymáshoz.

megvagyhadnagy 2018.10.25. 13:02:44

@FILTOL: Nálad a pont. Itt le is lehetne zárni a kommentelést.

Mistral1011 2018.10.25. 13:10:15

Nyáron négy napot motoroztunk osztrákiában - és egy fia perzekútor nem b.tatott minket...
Jaaa, hogy betartottuk a szabályokat? (ill. egy bádogember mégis, egy hónap múlva érkezett egyikünknek az 57km/h-ról a csekk. Gyorsan ment? Igen. Bebukta? Igen.)
Az ilyesmiért kár hangulatot kelteni - kifizettük, kész. (gps track-en ellenőriztük persze - sajnos stimmelt)
--
A behajtás tilalmára van KRESZ tábla - a gépjárművel behajtani tilos. Van a cikkírónak jogsija vajon?? Majd' mindenhol keverik a fogalmakat, hogy autóval tilos, aztán a szövegben már motorokat is emlegetnek, a lefényképezett tábla meg csak egy "gyerekrajz", ami nem KRESZ tábla... Biztosan vonatkozik ez az ÚTRA?
Ha én is rajzolok magamnak valamit és kirakom az emhetesre, akkor az érvényes lesz a közlekedőkre?

teéjesenmindegy 2018.10.25. 13:14:31

HÁt néhány labanc nyugdíjasnak sikerült megcseszni az eu alapelveit :D
Ha ezt mondjuk a magyar állam csinálta volna meg, akkor már Brüsszel visítana...

Legyenek már tökösek az ingázók, késsenek, vagy lépjenek ki. Ha az osztrák nyuggernak nem pucolják a seggét két hétig, akkor rögtön máshogy fog gondolkodni.

A blogger meg hülye mint a segg, hogy a diplomáciát idekeveri.

Mistral1011 2018.10.25. 13:26:17

@Mistral1011: A "cikkiró-s" megjegyzésem az indexes cikkre vonatkozik, ott van kép.

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.10.25. 13:49:02

A Soros felvásárolta az autópálya matrica bizniszt, ezért a mellékutakon közlekedést lehetetleníti el. Meg a sok autó zavarná a gyalogos migránsokat.

ubermeister 2018.10.25. 13:50:56

Nem értem a felháborodást, itt tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van (havi 5-10 migráns), az osztrákok csak felkészülnek hátha nem tudjuk kezelni ezt az iszonyat tömeget. Ha az osztrákoknál a Dunán árvíz van, akkor te nem kezded vizsgálni hol gyenge a gát?

ze11 2018.10.25. 15:03:32

@Csató: Onnan nézve a magyar oldalról odaérkezők gazdasági migráncsok :-P

bpbp78 2018.10.25. 15:53:46

@Csató: Az osztrákokat csak az zavarja, hogy a magyarok semmibe veszik a tiltó táblákat...Ha egyszer ott nem lehet autós közlekedés, akkor nem lehet...csak magyaréknál szokás a szabályok felülírása...

Fertőmeggyesen magam is láttam...mi körbe mentünk a kocsiknak kialakított úton de sok magyar fittyet hányt a másik útszakasz tiltó tábláira...

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.10.25. 15:57:52

Soros felvásárolta a térkép készítő cégek részvényeit és így az emberek több térképet vesznek.

lenörd hofstadter 2018.10.25. 16:28:22

@megvagyhadnagy:

Végtelenül egyszerű és buta vagy ha az agyad nem képes felfogni a kétharmad jelentőségét és lehetőségeit amikor nem csak a tetves fajtád haveri ügyeit kell átfuttatni 3 óra alatt az ikszelőgépezeten, hanem pl. segíteni szomszéd országokkal szemben a saját állampolgárok lehetőségeit. Érted már pöcsfej, miért lényeges a kétharmados fideSSféreg kormányod ebben az esetben is?

lenörd hofstadter 2018.10.25. 16:33:46

@bpbp78:

"Az osztrákokat csak az zavarja, hogy a magyarok semmibe veszik a tiltó táblákat..."

Érdekes, az osztrákokat (és úgy általában minden nyugatról érkező külföldit) kurvára nem zavarja ha szarnak a KRESZ szabályokra, és röhögve kifizetik a nekik bagónak számító büntetést ha valami csoda folytán megállítja őket a rendőr aki alapból szarik minden szabályszegőre ha nem magyar rendszámot lát az autóján és drágább az autó 2 millánál.

ubermeister 2018.10.25. 17:43:21

@lenörd hofstadter
Lófaszt Mama. Akikről te beszélsz az az osztrák, német rendszámos balkáni és török söpredék. A pályán (M0+M5) nagyon látszik melyik náció vezeti a gépet, rendszámtól független.

Leooo 2018.10.25. 18:54:17

@maxvaI baIcán bircaman: Birca bammeg, mindig is sejtettem, hogy szint alatti kis lógó vagy lényegileg, ám 'értő kezek közé' kerülve ritka nagy f@sz is lehet belőled! Csak húzz bele...

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.10.25. 19:04:57

@Leooo: Nem fogod fel a karvalytőke háttérhatalmi törekvésit libsikém!

Ivanbaumgartner 2018.10.25. 20:28:45

Nagyon helyes.A jó élet alapja:Itthon élni,venni,költeni,kint keresni.Csak ez nem mindig működik,ha kint keresel,kint költs!A jót kihasználod az Eu-tól-ból,de a kötelezettségekre sz@rsz Te nagy Magyar!

kvadrillio 2018.10.25. 20:33:47

az ország szétválasztása gazdag és szegény településekre, a társadalom szétválasztása gazdagokra és szegényekre, a betegek szétválasztása gazdag betegekre és szegény betegekre, az iskolák szétváűlasztása gazdag és szegény iskolákra...stb....stb......., a rasszizmus legmagasabb foka !!!!! ÉS EZT MEG KELL SZÜNTETNI !

efi 2018.10.25. 20:40:08

A fele település neve rosszul van írva...
Egyébként meg sok helyen nem volt kint a megfelelő kresz tábla. Ellenben ahol igen, ott a magyar természetesen leszarta és csak azért is átment. Amúgy sem kell sajnálni a kint dolgozókat, Sopronban több ezer az ilyen nagyképű, újgazdag, rongyrázó, negatív IQ-val. 2 Audi az új ház előtt a legdrágább domboldalon, hát tessék érte egy kicsit szenvedni és 15 perccel előbb kelni.

Elemér Erdélyi 2018.10.25. 21:01:37

A határt nem zárták le! Tiltó táblát helyeztek ki, amiken az összes közlekedési eszköz piktogramja szerepel. Általában a 7.5 tonna feletti teherautók és a buszoknak tiltják. A felsorolásban szereplő Vaskeresztes-Eisenberg közötti átjárón ma csak a verebek szarhattak volna le, - ha akarnak. De még a verebek se szartak le se oda, se vissza. Kezdjük elölről. Nem zárták le, hanem a 7.5t felett és a buszokra vonatkozik, - például a már említett átjárón is. Nekem mindegy, hogy ki és milyen marhaságokat hord itt össze, én azt írtam amit látok. Sok bezzegmélymagyar szarik az osztrákok tábláira, hiszen demokrácia van, meg a schengeni határok. Amúgy osztrákban a szántások között is olyan utak vannak, hogy azon a Miniszterelnök úr a kedves édesanyját is tologathatná egy talicskán oda-vissza és akkor a mamka is tapasztalhatná, hogy mit akar legyőzni a fiacskája nyugaton, - de ha az osztrák 679 évre megáll, még akkor se fog ráfordulni a célegyenesre a kisded. Jut eszembe...Bár ma nem jártam arra, de szerintem Narda és Schandorf között is dettó. Lehet menni és jönni is. Tábla van, nem betontuskó és szögesdrót, a táblán meg a teherautó és a busz tiltása.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 21:32:59

@Leooo: Retardáltka, egy trollnak válaszolgatsz. Szerinted az igazi bircának 45 hozzászólása van? Miért van az, hogy akik olyan kurva okosnak hiszik magukat (pl. most te), azok igazából elég hülyék (pl. most te :D )?

-JzK- 2018.10.25. 22:31:13

Jobban kéne hangsúlyozni, hogy a magyarok rendes fehér emberek, nem pedig kokerók. A kokerókat távol kell tartani Európától, hiszen nem tartoznak ide, de a fehér népek egymást ne agyusztálják...

valaki888 2018.10.25. 23:20:02

Hello, valami nem kerek!!! Kimentem Sopron-Ritzing átlépőhöz, ahol a táblán csak a 3,5t+ volt áthúzva pirossal ( szigetelőszalag). Akkor most, ha átlépek -mert a tábla engedi- akkor bünti lesz, mert a lista viszont tiltja. Melyiket kell betartanom? Jó volna hivatalos válasz. Csatolnék képet is, de itt nem tudok.

]{udarauszkasz 2018.10.25. 23:37:07

Csalad fele Ausztriaban, fele Magyarorszagon el.
Van nemi ralatasom a helyzetre, es a matek azt hozza ki, hogy Orban, es Kurz mar regen lekartyaztak ezt az egeszet. Magyarorszag kilep az EU-bol, es a burgenlandi hataron egy uj vasfuggony lep eletbe. A kint dolgozokat hazakuldik, az ottani, osztrak cegek pedig majd itt foglalkoztatjak oket ehberert.
Ezt ugatom mar evek ota, minden tendencia errefele megy, es senki se hisz nekem. A lottootosombe lefogadom, hogy 2, de max 5 even belul vegleg felmondja a schengeni szerzodest, es jon az utlevelezes, tachograf korongozas, mint a regi "szep" idokben.
En szoltam...

Parajpuding 2018.10.25. 23:43:30

A magyarok közül ez a döntés csak azokat a prosztókat zavarja, akik ahhoz szoktak, hogy jó g*cimagyar módra minden szabályt és embert leszarnak. Látom itt is akad bőven labancozó, rohadtosztrákozó nyomorult. Nagyon egyszerű macskajancsik: nem kell Ausztriába menni.

Orbán Hazaáruló Viktor 2018.10.25. 23:51:31

A hazaáruló fidesz magasról tesz a magyar érdekekre, csak az érdekli, mit lophat el.

Leooo 2018.10.26. 00:02:49

@Ellenzéki Tüntető: Csak nyugalom, nem lehet mindenki babgáz-fáklya mint te, türhőke! Azt is kedvelem, mikor jön egy ilyen akármi ET, s azt hiszi majd ő jól megváltja a saját magát a babgulyástól elkámpicsorodott lelkiségével...Csihadj... ;-P

Emberhalászat 2018.10.26. 02:33:33

Eljutottunk oda, hogy a sorozaterőszakoló, terrorista migránsok könnyebben juthatnak be Ausztriába, mint a dolgozó magyarok és a migriket ott luxussegélyekkel kényeztetik ott.
Az osztrákok elhagyták Istent, ezért Isten is el fogja hagyni őket. A brüsszelita eliet bálványozzák és követik. Nem ártana pár ezer regisztrálatlan migránst átnyomni nekik a zöldhatáron minden ilyen aljas húzásuk után.

ElIenzéki Tüntető 2018.10.26. 05:59:15

@Leooo:
A rohadt osztrákok bezzeg a migránsokat simán beengedik én meg el fogok késni a melóhelyemről. Ráadásul bár hétkor nyitunk,már hatkor ott kell lennünk a Mekiben.

]{udarauszkasz 2018.10.26. 08:10:40

@Parajpuding: nezz meg barmilyen schengeni hatart Euroaban, ott mesz at,ahol akarsz. Itt a penz beszel. Ha a menekult at akar jutni, felmegy Rajkanak, es Kittseenel besetal,vagy akar bemegy taxival. Viszont,ha ott lezarnak a hatart, Pozsony gyakorlatilag Becs elovarosa, ott egy csomo kar keletkezne. Ez az intezkedes a magyarok ellen van. Nem az Orban, vagy az oligarchak ellen,hanem a magyar emberek ellen. Meg par ev,es vasfuggony,kitoloncolasok lesznek az orszagban. Fontolora kell vennem a nemet opciot.

]{udarauszkasz 2018.10.26. 08:14:48

@ElIenzéki Tüntető: pontosan ez a cel. Elkesel, es mast vesznek fel helyetted. Az a cel,hogy megnehezitsek a munkavallalast. A Freizuegigkeitsgesetz kobe van vesve,ahhoz nem mernen hozzanyulni egyelore. Viszont ha az orszag Orbanostol kiesik az Uniobol,akkor ervenyet veszti. Sturz und Krache erdekeben all, egy HUXIT, pont azert, hogy az osztrak nagyvallalkozoknak letesulhessen egy alacsony berszektoru terseg a kozelben.

bpbp78 2018.10.26. 08:37:05

@ElIenzéki Tüntető: akkor szúrj ki velük és indulj hamarabb...azt nem tiltja semmilyen tábla...

Elemér Erdélyi 2018.10.26. 12:10:34

A rémhírterjesztők is nyugodjanak le. Személyes mai tapasztalatom, hogy a határ továbbra sincs lezárva, tehát egészen nyitott. Narda-Schandorf, Horvátlövő-Deutsch-Schützen, Vaskeresztes-Eisenberg között is csak a 3.5 tonna fölötti teher-, és a buszok közlekedését tiltják. Rendőr sehol, csak a táblák. Oszt jónapot, mehet tovább a szar gyurmázása. Látom megy itt. :D

Gerardus A. Lodewijk 2018.10.26. 16:12:25

A schengeni rendelkezések szerint belső határon a határforgalmat közlekedésrendészeti intézkedésekkel csak annyira lehet korlátozni, amennyire ezt a közlekedés biztonsága feltétlenül megköveteli. Nyilván ha egy út - pl. a burkolata, a teherbírása vagy a szélessége folytán - nem alkalmas gépjárműforgalomra, akkor azt le kell zárni a gépjárműforgalom elől. De a schengeni szabályok lényege az, hogy belső határt keresztező utat nem lehet pusztán amiatt lezárni, hogy belső határt keresztez, csak akkor, ha a határra tekintet nélkül is le kellene zárni.
És nem, a schengeni szabályokat nem függesztették fel, hanem kivételesen rendszeres határellenőrzést rendeltek el.
süti beállítások módosítása