Az Anonymust meghekkelték

2017.09.19. 09:14

Egy Anonymus-szerű Facebook-posztba botlottam, ami arról szól, hogy nekimennek a brókereknek, és azt állítják, hogy ezzel a vagyoni különbségeket fogják csökkenteni: ebben a cikkben.

Először meglepődtem, hogy az Anonymus koponyái ennyire egyszerűek, de a linkre kattintva egy kamu CNN oldal jön be, aminek a domainje nem azonos a Facebook poszt alatt látható anonymusos domainnel. Az Anonymus hivatalos YouTube csatornáján nincsl semmi ezzel a témával kapcsolatban. A röhej azonban még csak ezután kezdődik. Miután leírják az idealista részét a dolognak, belekezdenek a kereskedő platformjuk bemutatásába, ahol "csak a start gombot kell megnyomni" és határ a csillagos ég, ömlik a pénz. Ezen a ponton a legnaivabb emberek is a térdüket csapkodják a röhögéstől, két okból is: nyilván az Anonymust megtrollkodták, másrészt pedig ez az a pillanat, mikor a pilótajátékos ismerősünk felfedi barátságos kávé-meghívásának valódi szándékát, és elkezdi a palimadaraknak szóló dumáját.

Biztosan sokan vannak, akik úgy érzik, a tőzsdecápák mások kárán lesznek gazdagok, de a gazdag tőzsdecápák kizárólag a szegény tőzsdecápák kárán lesznek gazdagok, olyan a tőzsde, mint egy kaszinó. Az a pénz játszik, amit oda bevisznek. Ha az Anonymus valóban a gazdagok és a szegények közötti igazsgátalan versenypozíciót akarná felszámolni, akkor a magyarországi, vagy oroszországi állami árveréseket hekkelné meg.

A gyors és egyszerű meggazdagodást ígérő kereskedő platformok pedig a legaljasabb dolgok a világon, ezek a "József két napja még semmit nem tudott a forexről, ma már milliomos" éppen a már mindenben reménykedni tudó nincstelenek maradék pénzét veszi el, a nyereség leghalványabb esélye nélkül, az irreális tőkeáttét és az ahoz képest irreálisan alacsony tőke miatt.

Ettől még rémesen szórakoztató, hogy egy névtelen kereskedő platform visszaél egy arctalan hekkercsoport nevével, mert ilyen esetben ki tud beperelni kit? 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr6112877120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Powerslave 2017.09.20. 03:46:57

Áhmmmmm... Közelebb áll a szánalmashoz, mint a vicceshez (és szándékos trollkodáshoz), de ha számodra ez mulattató, akkor az remek hír, elvégre beléd sem kell sok energiát fektetni :D

UI.: Na ez már sokkal inkább mókás

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.20. 07:09:03

Dehogy olyan a tőzsde!

A tőzsde mindig a kisemberek pénzét lopja.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.20. 07:10:55

"Ha az Anonymus valóban a gazdagok és a szegények közötti igazsgátalan versenypozíciót akarná felszámolni, akkor a magyarországi, vagy oroszországi állami árveréseket hekkelné meg."

Dehogy.

Az erős állam éppen a kizsákmányolás elleni fő fegyver. A magyar állammal a baj az, hogy gyenge.

Ha hagyjuk garázdálkodni a "szabad" "piac" "láthatatlan kezét", az egész világ nyomorba zuhan.

igazi hős 2017.09.20. 08:27:16

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Valami baj van az erőben, mert egyetértek veled. (Őszintére ittad magad már kora reggel? Ha igen, folytasd!) A magyar állam gyenge, nincs immunrendszere, ezért nem képes megvédeni magát az olyan parazitáktól, mint Horn Gyula vagy Orbán Viktor.
süti beállítások módosítása