Waters sucks

Címkék: zene

2007.04.15. 20:05

Nem vettem jegyet a Waters koncertre, de sokat gondoltam rá. Íme, itt egy kritika róla. Az az érdekes, hogy akik kommenteltek, azok mennyire kiakadtak a kritikán. Még sosem hallottam Pink Floydot élőben, csak megnéztem néhány koncertfelvételt, meg olvastam sok koncertbeszámolót (nem kritikát). Viszont van idehaza az Echoes of Pink Floyd (azt hiszem, az új nevük már Sounds of Pink Floyd), na az ő koncertjeiken már megfordultam. Ott gondolkodtam el azon, hogy mi a jó: CD-t hallgatni, ami mindig ugyan az, vagy koncertet, ami a játékosoktól függ.

Waters kommerszé válása (Waters a jelek szerint olyan, mint egy CD: beteszem, meghallgatom, tudom mire számítsak) persze nem számít, ha azt vesszük, hogy ő kicsoda, micsoda, és főleg, hogy leszállt közénk. Engem ettől függetlenül is zavarnak benne dolgok. A kommentek révén rájöttem, hogy Waters hidegháború-ellenessége mégsem gáz. Úgyhogy maradt csak egy: az visszamenőleges aktualizálás. Koncert nélkül is látja az ember: Live in Berlin. A berlini fal lebontása után egyből odarepesztett Waters. Jól jött ki, mert fal-fal, ezen kívül számára sokat jelentett a fal lebontása. Viszont számomra a Wall tele van olyan dolgokkal, amin süldő malacként gondolkodtam: felnőttek és én, világ és én, az én világom és a betolakodók, én és az életem, stb. És nem asszociálok ebből a berlini falra, mint ahogy Waters sem a berlini falról énekelt, hanem a "maga" köré emelt falról. De most (már egy jó ideje) visszamenőleg aktualizál. Ez akkor is gáz, ha ő király. Melleseleg a szólóalbumaival nem nyűgözött le, úgyhogy még haragszok is rá, hogy felbomlasztották Gilmourral a PF-ot. Ők csak úgy voltak jók. (Bár Gilmour 2006-os albuma furcsa mód Pink Floydosabb, mint eddig bármelyik próbálkozása)

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr859008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attis · http://echoes.hu/ 2007.07.17. 18:09:55

Kedves Pityu!

Az Echoe smég mindig Echoes, és echoes.hu oldalon meg lehet minket találni. Szeretettel várunk Téged is, és mindenki mást a következő koncertünkre, szeptember 22-ére a Jókai klubba!

Üdv,
Attis

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.07.18. 07:20:26

Remek!
Ott leszek, nagyon jók vagytok!
süti beállítások módosítása