Csehül állunk 2.

Címkék: úton

2007.05.14. 19:44

Csak röviden, mert holnapra még két beadantdóm hátra van, de pihenésképp mégis valamit:

Elsőként a lényeget: Kőszeg se rossz. Van itt egy fénykép, nem panorámafelvételnek szántam, de valamennyire összepasszol, összegányoltam hát. Magyarországon is lehet valami jó, ezt csak azért mutatom.

Mondjuk Brünnben (Brno) nagyobb az élet, de lényegesen többen is lakják:

Aztán már ott is vagyunk Prágában, itt van Tamás Gáspár Miklós szobra a császári palota előtt:

A középkorban mindenre gondoltak:

Bár kíváncsi lennék, hogy egy csata közepén mi miatt kell oda hely... Egyébként iszonyat nagy tömeg volt, a _ tele volt minden percben, nem lehetett sehová sem lépni, olyan volt, mint a teszkóban, vagy inkább mint a körtéri villamosmegállóban nyugdíjasgyűlés után: totyorog mindenki, kattintgat, gyogyós -kisvakondot utánzó- artikulálatlan sóhajtátogással ("titá" és társai) ámuldozik... Agyrém.

Na, de hogy ostorozzam egy kicsit a kutyaszaros Budapestet az elégedett politikusaival, ilyen egy park Prága belvárosában:

És ilyen egy park Budapest belvárosában:

Na jó, hogy hízelegjek azoknak, akik szerint Magyarország semmivel sem rosszabb, íme egy kép a Vencel térről:

Azért ott ficcen még az a Benes-dekrétum, úgyhogy Csehország is csehül áll még egy-két dologban, ettől függetlenül mi magyarok még iparkodhatunk: hass, alkoss, talpra magyar, hol késel az éji homályban!

Töriórán tanultam 4 évvel ezelőtt:

Mit eszik Benes? -- Amit Masaryk.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr6475831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása