Rythms del mundo

Címkék: zene

2007.06.23. 13:22

2006. november 11-én került bizonyos országok boltjaiba a Buena Vista Social Club új album/különlegessége, amiről mi sem maradhatunk le. Aki nem ismeri ezeket a kubai teknősbékákat (a szó barátságos értelmében), azoknak ez mindent megmagyaráz:


Az új album pedig:

Ezen az albumon az "északatlanti" zene jellegzetes képviselőit dolgozták fel: számok a legkülönbözőbb előadóktól: Franz Ferdinand, Linkin Park, Maroon5, U2, Radiohead, Norah Jones, stb. - mély merítés. Úgy csinálják, hogy ilyenből

ilyen lesz:


Elsőre kicsit szokatlan a fülnek - minden pironkodás nélkül túrnak bele a kottába (igaz, itt a dancing shoes esetében pont nem), bár ettől még minden szám felismerhető marad. Van, ami így jobb is, mint eredetiben. Az mondjuk benne van a pakliban, hogy a nem túl depressziós kubai virtus kiüti mondjuk a Coldplay Clocksjából a mélabút, de ez legyen a legkevesebb.

Azt hiszem az ilyesmit nevezik "zenei tréfának". Engem az is érdekelne, hogyan adná elő a U2 a Guantanamera-t, ami egyébként még előfurdulhat, figyelembe véve, hogy idehaza is született ilyesmi.

Mégpedig a 40 éves (2005) Illés zenekar tiszteletére. Az album fergeteges, különösen a PASO, ami egyébként nem meglepő. Sajnos nem túl hozzáférhető az album, még a megosztó oldalakon sem, de azért aki keres, az talál. Érdemes!

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr29104313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbabimba · http://mp3hits.uw.hu 2007.06.23. 14:07:32

hello!

Ha szeretnél Te is tölteni egbízható és gyors szervereink egyikéről, akkor látogass el Te is a mp3hits.uw.hu oldalra!

Jó töltögetést!

bugris 2007.06.24. 00:16:59

Hát azért ne csak töltsetek. A BVSC-t (Buena Vista...) éppen nem érdemes letölteni. Nem drága, neten rendeltem meg, kétezerbe sem volt szállítással az egész. És jó érzés, ha ott virít az ember polcán originál.

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.06.24. 00:19:45

Az tényleg occsó. Én annak idején 4000ért vettem, de nem bántam meg. Tényleg jó, ahogy virít :)

Off: Lilla, nem akarod elénk tárni a szerzői jogos ismereteidet?

bugris 2007.06.24. 00:34:26

4000? Most mondjam, hogy muhaha? Persze, hogy nem mondom, mert a rajongó azonnal megveszi, én is megvettem volna, ha korábban kezdek el dvd-t venni a neten.
Most már ezer alatt is lehet rendelni. Dehát tudjuk, miután minden ember polcára felkerül egy jó dvd, ötszázért lehet majd turkálni a tescóban.

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.06.24. 10:48:00

Hát azért az az öröm, hogy a tescóban ötszázé' lehessen BVSC-t turkálni (bár munkatapasztalataim alapján kinézem az osztályvezetőkből... "Mia'? Buena Vista? Biztos a Plútó soundtrakja... Mennyen a öccáz közé!")
:D
Egyelőre azonban a The Very Best of Tribute... és a Sounds of Ireland, Celts, Atlantis, Cuba, ... van leginkább ebben az ársávban.
Bár gimiben volt egy jó vételem. '60-as évek Kubai slágerei 200 Ft-ért. És minőségi volt, bár akkor épp a vak szerencse volt velem, nem tudtam, hogy megéri megvenni, csak megvettem.
süti beállítások módosítása