Röviden

Címkék: jelenségek

2007.09.25. 16:15

Magyar László (19. sz.) a legjelentősebb magyar Afrika-kutató volt, igen mozgalmas életéből két dolgot akarok a kábelba kiálltani, meg egy harmadikat, hogy a kettőnek a jelentőségét megadja.

Az első: kancsal volt, és zabigyerek (=csúfolás), úgyhogy arról álmodozott, hogy egy napon elhajózik innen. Így is tett. Hajóval. Kadét lett. Kevesen váltják valóra az álmaikat.

(még a szabadságharc előtt dobbantott)

A másik: rabszolgacsempész-hajóhoz szegődött Kubában, egy évvel az olajralépése után. Így szerezte azt a pénzt, amiből el tudta végezni a tengerészképző iskolát, és meg tudta venni a munkavállaláshoz szükséges műszereket.

A harmadik: rendkívül sok utazása során a legjobb, hogy afriaki felesége lett, rendkívül rengeteg ismeretet tudott így felhalmozni, mert nem számított idegennek. Nem utolsó sorban gyermekei is születtek, és még ma is élnek Angolában a leszármazottai.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr76176637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása