Csapatleépítés (2007)

Címkék: film

2007.10.06. 08:29

Meg kell osztanom a csalódásomat (kellemeset), bár csak röviden, mert nyakig úszok a többiekkel a munkában. Bár a legreménytelenebb feladaton (tudományos cikket írni fél nap alatt) már túl vagyok, már csak le kell vezényelni a szerkesztést.

Tehát Csapatleépítés, ott a Mátrában, escort lányok futnak kétségbeesetten, bele egy gödörbe. Magyarul beszélnek, csekély elméjű medvebocsok, szép hosszú fürtökkel. A zene a kameramozgás ellentéte, már ebből világos, hogy paródiáról van szó, nem is értem miért írták az exitben, hogy nagyon vigyázz kedves olvasó, ne vedd komolyan ezt a filmet.

Nem volt világos emiatt, hogy a rendezők minek szánták ezt a filmet. Annyiban igaza van az exites cikkezőnek, hogy a Csapatleépítés nem egy Haláli hullák hajnala - de érezni benne a gunyort. Az első láb leszakadásáig várni kell, ugyanis a történet szerint egy fegyvercég szűkebb csapata csapatépítésre megy a frissen megvásárolt mátrai luxusvillába. A busz, amivel mennek egy kidőlt fa miatt nem megy tovább, sőt a magyar sofőr groteszk kiakadása nyomán (mintha egész úton szotyival dobálták volna az utasai) egyből vissza is fordul, az erdőben hagyva a csapatépítendőket. Eljutnak a villáig, ami a magyar civilizáció ábrázolásának csúcspontja, és még itt is csak ijjedeznek a tagok, nem pedig véreznek.

Aztán a film utolsó negyedére beindul a vérfürdő, az megint olyan szórakoztató, mint a film első negyede. De a film közepe nagyon leül, halvány poénok, kevés ember, ugyan az az erdő.

Az első este a villa történetét mesélik egymásnak, ez is egy vicces rész, mert minden történetet "vetítik" (nem tudom, mi a szakszó, arra gondolok, amikor elkezd mesélni, és látjuk, amit mesél, ő narrál, mi meg nézzük amiről narrál), a különböző korszakban játszódó történeteket a kor jellegzetes filmtechnikájával látjuk. Különösen jó a Szovjetunió összeomlása utáni történet: az a homályos-vizezett színű, nagy fényű, kézikamera-hatású kép.

ennyit akartam mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr52187886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása