Amerikai pite 5. (2006)

Címkék: film

2007.12.07. 18:54

Teljesen véletlenül bukkantam rá, azt hittem a pite 4 után már nem meri senki sem fölvetni egy ötödik rész elkészítését. Mindenesetre megnéztem, ha már elkészült. A negyedik rész után ez egy üdítő bénaság, bár teljesen jogos volt, hogy nem került moziba minálunk. A negyedik részről itt van egy írás, bár nem a véleményemet tükrözi. Az ötödikben Stifler egyik unokatestvére próbálja elveszteni a szüzességét, lehetőleg úgy, hogy ne csalja meg a barátnőjét. Ez össze is jön a film végére, de előtte a haverjaival elmegy egy másik Stifler rokonhoz Michiganbe. Aki az ottani egyetemre jár.

Az a nyomasztó érzésem volt filmnézés közben, hogy ez az egyetemista Stifler eredeti szándék szerint a Seann William Scott-féle Steve Stifler lett volna, de nem adta a nevét ehhez a műhöz. Ez a Stifler viszont elképesztően irritáló klón. A helyzet az, hogy ő a császár az egyetemen, nagy bulikat csapnak, dugnak, isznak, stb. Ebből jut sok morzsa a gimnazista látogatóknak.

Ami már sokadjára kiakasztott, az az amerikai egyetemista buli. Tegnap nálunk is volt mikulásbuli, mi szerveztük, elég jól sikerült. Persze nem olyan volt, mint Michiganben, senki sem táncolt bikiniben. A kolesz előtti füvön sem feküdt senki félholtan, nem futottak emberek tömegesen a többi koleszból a bejáratunk felé. Nincs partycsászárunk sem, de ha lenne, kétlem, hogy érdekelne bárkit is, mit csinál. Kicsit az tesz elégedetlenné, hogy azt hittem, az egyetemen tényleg ez megy. Bár hallok legendákat, hogy a BME-n milyen bulik vannak, de nálunk nem tapasztaltam hasonlókat. Többféle buliszemélyiség létezik, könnyen meglehet, hogy ha máshogy szórakoznék, más bulikba kavarodnék el, és akkor máris nosztalgiázva nézném az amcsi filmrészleteket.

De azért leginkább a vizsgaidőszak jár a fejemben, és az, hogy az amcsi filmekben miért nincs soha vizsgaidőszak és másnaposság.

A filmet színesíti kicsit, hogy van benne egy csapat törpe, akik kicsit viccesek, de amúgy talán kétszer-háromszor mosolyogtam a film során. Szóval nem egy Superbad.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr17256181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lendvaizsolti 2007.12.27. 18:10:40

nagyon szeretném megnézni

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.12.27. 22:46:24

:D kírom, ha akarod. De mindjárt kijön a 6, azt már várd meg :)
süti beállítások módosítása