anno

2008.02.16. 11:31

"...a forradalmár hangulatú ifjúság kezdi megtanulni a Szózatot; nem kívülről várja már a mindent elintéző forradalmat, hanem belátja, hogy ha nem akar elpusztulni, itt magának az itteni erőkkel  számotvetve kell tűrhetőbb országot kifészkelődnie; a világvégváró messianizmus tétlenségét a beavatkozás reformhangulata kezdi felváltani." (Németh László: Helyzetkép. 1934)

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a leghülyébb időben bukkantam erre a szövegre, mert így, hogy rábukkantam, ki kellett ide tennem, viszont most a napokban-hónapokban szó van mindenféle reformokról, és így elég félreérthető, miért tetszik ez az idézet. Mert nem célozni akarok arra, hogy hogyan ikszel egy okos ember, hanem egyszerűen tetszik ez a felismerés, hogy ebben az államban mozgunk a legotthonosabban, és be kéne laknunk. Demokráciában élünk, és ezt is be kéne laknunk, az internetet is be kéne laknunk, és így tovább. >>Merhát ki sütné meg nekünk a galambot?<<

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr23341362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása