Piramisok Kínában 2.

2010.06.20. 14:41

Az előző bejegyzés alapvetései után lehet végre a csemegével foglalkozni! Ne is ujgur piramisoknak nevezzük, hanem magyarnak!

...mondjuk arra nehéz lenne kilyukadni, úgyhogy hagyjuk is! Válaszok az előző poszt végén feltett kérdésekre: semennyi, nem, kb. 1100 éve.

Annyit persze itt mindjárt az elején szögezzünk le, hogy igenis vannak az ujgurok és a magyarok között kapcsolatok. Ha beírja valaki a youtube keresőjébe, hogy "uyghur folk song", nehéz lesz ezt elhinni, szóval azzal ne siessen senki. Ennek ellenére a népzene az elsődleges közös pontunk. Ezzel kapcsolatban van egy jó összefoglaló (egy jellegzetes honlapon), és abban a cikkben nagyjából minden benne is van, amit leírnék. Gyors kontrasztteremtésként rögtön mutatnám a legmagyarabb (hosszas keresgélés után tényleg ez bizonyult annak jobbhíján) ujgur nóta:

Röviden a következő van: ha az ujgurok nagyszabású szerepet vittek a történelemben, akkor mi is odaállunk a fényképezéskor, és feltűnően integetünk. Igazság szerint a török népek a piramis hírére tolongani kezdtek a fórumokon, és egyébként ugyanolyan természesességgel, mint a sumér magyarok, rögtön megörültek, hogy az őseik piramisokat építettek. Persze a törökök sokkal közelebbi rokonságban állnak az ujgurokkal, mint mi, de most ez ne szegje senkinek kedvét! Van magyar piramis és kész! :)

Komolyabbra fordítva a szót, és váltva a csillagász témára, a helyzet az, hogy van abban valami, hogy az egyiptomi, a maja és az ujgur piramisok között vannak, amik úgy helyezkednek el egymáshoz képest, mint az Orion csillagkép övében a csillagok. Viszont a több, mint 200 ujgur piramis között sok olyan van, ami katonás alakzatban áll csoportosan, és ez nem mondható el a csillagokról. Ettől függetlenül igen érdekes, hogy miért éppen az Orion öve, miért nem a Kisgöncöl szekérrúdja? A földönkívüliek létezésében hívőkön belül azok, akik úgy gondolják, hogy a földi civilizációt egy másik bolygón kialakult civilizáció alapozta meg kedves és türelmes ősembertanítással, azok számára az Orion öve a történelem kezdete. Ott van ugyanis a Lófej-köd, amiben potenciálisan van olyan naprendszer, amiben van lakható bolygó. A másik, hogy az Orion (Nimród, Kaszás) kísérője a Nagy Kutya, aminek egyik csillaga a Szíriusz, aminek rendszeréből érkeztek az afrikai doganokat tanító földönkívüliek a modernizált mitológiájuk szerint.

Az ujgur piramisokat egyébként nem az ókorban építették (amennyire én tudom). Az ókor lelkivilága egészen más volt, mint a kora középkori lelkivilág, még akkor is, ha Belső-Ázsiáról beszélünk. Tulajdonképpen a puszta népei is leálltak a kurgánok építésével a 8-9. századra már. Nem vagyok régész, de amennyire én tudom, a hunokkal "kiment a divatból". Az, hogy az ujgurok ennyi piramist építtettek, lehet egyszerű újgazdag-mentalitás, de lehet valami több is, amit az internetes anyagokra támaszkodva én sosem fogok megírni.

Kamalov Ablet Kajumovics: Az Ujgur Kaganátus című könyvéből sokminden kiderül, bár a recenzió, amit olvastam, nem említette, hogy a piramisokról is szó volna benne. Az mindenesetre megtudható belőle, hogy a Kr.u. 300-as évektől ujgur államalakulatokból több is volt (törzsi szerveződések), akik a Türk Kaganátus alattvalói voltak. 745-ben összeomlott a 2. Keleti Türk Kaganátus, s ennek az összeomlásnak haszonélvezője és gerjesztője a felemelkedő Ujgur Kaganátus volt. Érdekes, hogy az ujguroknál a csúcson a kagán és felesége együtt volt, ők együtt voltak a katun. A szervezetükkel Ecsedy Ildikó foglalkozott. Az Ujgur Kaganátus nem volt hosszú életű: 820-tól hanyatlásnak indult, darabokra szakadt. Utolsó darabja az 1300-as években vesztette el függetlenségét.

Akit mélyebben érdekel a téma, Stein Aurél végzett hatalmas kutatásokat, Jámbor Márk írt könyvet Hun piramisok címen, Czeglédy Károly az Ujgur Kaganátus megalakulásáról (is) írt, és a már említett Ecsedy Ildikó.

Számomra a legnagyobb kérdés a piramisokkal kapcsolatban, hogy mikor, miből és kiknek építették, milyen tervek alapján, és miért.  :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr372093666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása