Sok lesz az!

2011.10.28. 19:52

Az új közoktatási törvénytervezet elvágja a nagy magyar nemzetet a fejlődéstől, mert vonalas baromság az egész. Szoci, elsőáldozós agyatlanság.

http://index.hu/belfold/2011/10/28/lesz-e_honvedelmi_ora_a_waldorf-iskolakban/

Az annyira nagyon fontos nemzeti felemelkedésnek saját kezűleg vet gátat azáltal, hogy ellehetleníti az alternatív oktatást. Annak, aki nem szakmabeli: mi a lényeg, az hogy tudja valaki az érettségin Károly Róbert gazdasági intézkedéseit, vagy az, hogy Károly Róbert gazdasági intézkedéseiből melyik évben mennyit és milyen módon tanul meg ez a valaki?

Nálunk van olyan, aki ötödikben még nem tud írni normálisan, van olyan, aki kilencedikben még nem tud írni helyesen, van olyan tizenegyedikben, aki még mindig nem hajlandó kék tollal írni, de nincs olyan, aki ne érettségizne le sikeresen, és ne tudna ott továbbtanulni, ahol szeretne.

Sőt, a többiekkel például a Waldorfban évről évre jobb eredményességgel dolgozunk, anélkül, hogy a minisztérium megmondta volna, hogyan kell csinálnunk. (Érettségi átlag tavaly 4,5 volt, SOTE-ra, ELTE-re, BME-re is voltak továbbtanulóink) Semmi szükség arra, hogy legyen egy központilag ennyire irányított iskolarendszer, mert elég a kimenetnél szabályozni. Ha le tudja tenni az érettségit az ember, tudni fogja azt, ami "egy nemzet felemelkedéséhez szükséges", sőt talán még annál többet is kaphat, ha hagyják az iskolát kibontakozni. Nálunk a továbbtanulóink között nagyon kevés a pályát váltó, ami arra is enged következtetni, hogy pályaválasztáskor már rendelkeztek egészséges önértékeléssel, és tudták, merre kell menniük.

Ha a válságot jól kezeli a kormány, elfogadom, hogy ennyire központosítsa az oktatást, mert sikeres és szakértő, de a válságot sem kezeli jól, hogyan bízhatnánk a jövőkezelésében?

SZABAD.jpg

 

Egy egyéb gondolat: az egész napos iskola koncepciója egy öngól akormánynak, ha ez megnyugtatja a háborgó tömegeket (nem vagyunk tömeg egyébként). Ugyanis még ha a tanár tud is önuralmat gyakorolni, és a nemzeti nevelés keretében nem a kritikus-konstruktív gondolkodásra tanítja a gyerekeket, hanem a kormány hű úttörőit termeli ki, a gyerekek elérve a 18 éves kort, semmi szín alatt nem fognak szavazni rájuk. Legalábbis én nem fogom magamra vállalni az egész napos iskola ötletét, én őszintén megmondom ha kérdezi egy diák, hogy ezt a kormány találta ki, őket kell utálni, ha akarnak haragudni valakire okvetlenül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr303336836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sudi XD :D · http://sudnusi.blog.hu/ 2011.11.13. 18:32:57

engem nagyon erdekelne roviden hogy es mi lesz az egyeteeken? mert lassan el kell dontenem, hogy hol folytatom... de ha ala kell irnom, hogy 12 vagy nem tudm mennyit otthon dolgozok hat akkor ...

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2011.11.29. 08:28:25

majd elrabolunk Anikóval, kicsempészünk Magyarországról, és kész :)
süti beállítások módosítása