Az év csalódása: Izland

2012.04.25. 09:06

Mindenki arról álmodozik, hogy egyszer majd egyetértés lesz és önbizalom, és minden külföldi ijesztegetésre fütyülnek majd az emberek, és megnyitják a bőség kosarát, a gyönyörök kertjét, egyszóval olyan lesz minden, mint Izlandon.

Továbbított levélként terjedt az izlandiak eltitkolt küzdelme a világgazdaság szereplőivel szemben. Ezen a címen mindent el lehet olvasni, még videó is van a küzdelem utóéletéről. Annak idején utánaolvastam a levél állításainak, és valóban méltánytalanul keveset szólt a dologról a sajtó, mintha el is hallgatták volna. Amit viszont találtam, az alátámasztotta a levélben olvasottakat: Izland nem fizette tartozásait, Izlandot ezért leminősítették, előtte megfenyegették, riogatták, hogy Haiti lesz belőlük, stb. De ők csak mentek előre: bíróság elé vitték volt miniszterelnöküket, új alkotmányt írtak, és külföldi befektetők nélkül most szűkösebben, de szabadabban élnek, elvégre bár silány a földjük, de az óceán táplálja őket.

Hát a kiábrándító valóság nem ez, hanem hogy az IMF kihúzta őket a csávából. Szó sincs szabadságharcról, adósságátrendezés volt. Nem úgy van az, hogy kölcsönkérünk valakitől, és akkor a népfelség elvén nem fizetjük vissza, mert sokba kerülne. Hát ez most csalódás. Evidens, de kiábrándító szembesülni vele. Hát már Izlandban sem lehet hinni? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr804472146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása