Mit jelent?

2014.03.12. 20:24

Bárki, aki úgy látja a világot, ahogyan én, nem kis aggodalommal nézi a kampányt. Nyugodtabban tudnék aludni, ha biztos lehetnék abban, ha néhány alapvető fogalomra a választópolgárok tudnák a választ, vagy legalább elgondolkodnának róla. Azt gondoltam, az ellenzék majd felteszi ezeket a kérdéseket a plakátjain, de csalódnom kellett: úgy néz ki az LMP-től a Jobbikig minden párt számára a parlamenti választás egyetlen értelmezhető üzenete a "sokkal jobb többet!" jellegű sűrű köd.

Mintha nem lennénk túl egy társadalmi megrázkódtatáson: senki sem számol azzal, hogy valaha is felzárkózunk anyagilag a Nyugathoz. Mintha nem lenne gond a törvényhozás előkészítettségével. Mintha nem lenne gond a bírói hatalom függetlenségével (azóta sem!). Mintha nem csuknák le a hajléktalanokat. Mintha nem csaltak volna az ajánlólistákkal. Mintha nem lenne gond a tömegtájékoztatással.

Nem attól félek, hogy a Fidesz fog győzni. Attól félek, hogy a Fidesztől az MSZP-n át az LMP-ig senki sem érti mit jelent az: képviselni. Attól félek, a szavazni készülők nem értik, mit jelent: kirekesztés. Attól félek, senki sem fogja érteni, miért érték a független bíróság. És így tovább.

Nagyjából ezeket a gondolataimat próbáltam tárgyilagossá tenni ezeken a kártyákon:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr15857545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása