schmidt.jpg

A Kurier.at tolmácsolta Claudia Schmidt ÖVP (Osztrák Néppárt) delegált szavait a tegnapi felcsúti EP-kontrollról: "Az EU-pénzek Magyarországon nem a legjobb kezekben vannak". Erős szavak ezek a Fidesz EP néppárti frakciótársától, erősebbek, mint amilyennek elsőre hangzik. Igaz, az ÖVP Kurz törekvései révén egyre szívesebben rúg egyet a magyarokba és más vendégmunkásokba, hogy ettől kevésbé tűnjenek balkáni populistának, de hát mi már jól ismerjük, hova torkollik az ilyesmi: kormányalakításba. Ennek ellenére ilyen egyenes kritikát ritkán hallunk, és jelzi is, hogy a Fidesz napjai meg vannak számlálva az EP néppárti frakciójában. Nem tudni, a Fidesznek számít-e még ez valamit.

A tegnapi sajtótájékoztatóján az EP delegáció politikailag rémesen korrekt volt, és nem volt képes megerősíteni az ellenzéki sajtó alákérdezéseit, hogy ugyan mondják már ki: botrány, ami az EU-pénzekkel történt idehaza. Claudia Schmidtből viszont odahaza, Ausztriában kibuggyantak ezek a hőn áhított gondolatok, csak éppen nem úgy, ahogy mi ellenzékiek ezt szeretjük.

A politikus szerint az EU-pénzek elosztása nem átlátható, a kormány nem is törekszik erre, korrupció és visszaélések gyanúja merül fel, főleg mert Magyarország kevéssé érdeklődő a demokratikus ellenőrzés iránt. Azzal is egyetért, hogy a támogatások egy részét visszafizettessék Magyarországgal.

A linket egy német ismerősöm küldte, és kezdtem is magyarázni, hogy haha, végre kapisgálják Nyugaton is, hogy szar van a levesben, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez a "én nem szavaztam rájuk" érvelés kívülről nézve teljesen értelmezhetetlen. Roppant ironikus lenne, ha tényleg vissza kéne majd fizetni a befolyt adóból azt, amit sosem láttak az adófizetők, mert tolvajok zsebében landolt. Kinek a felelőssége ez? Nehezen, de belátom, hogy részben a magyarországi választóké. Leszögezem, hogy ellenezném, de egy gondolatjáték erejéig képzeljük el, hogy több millió eurót visszautalunk. Ez esetben még kevesebb pénz jutna az állami feladatok ellátására, és az ország egy igazi siralomvölgy lenne. Máris felfogná a többség, hogy nem pusztán a saját szakállunkra nagyvonalúskodunk, amikor nem hajtunk el egy tolvaj bandát az országunk éléről. Mint mikor egy családban a szülőktől (adófizető állampolgárok) lop a gyerek (a kormány), leszarjuk, mondván, hogy családban marad, de egy nap kiderül, hogy a szomszéd pénzét is lopja, és a szomszéd nem tesz különbséget, üti a szülőt is, mert ő hozta világra, ő hagyta, hogy a gyereke egy ekkora tróger legyen. Kicsit komolyabban kéne venni a lopás bűnét idehaza, és ebben az állampolgári cinkosságunkat. Mert mindenki viccelődik Mészáros Lőrinccel, de még mindig ők vannak hivatalban.

Miután ezt a beláttuk, megengedhetjük magunknak azt, hogy elküldjük az EU-t is a fenébe, mert ő járt el jóhiszeműen, EU-pénzből hízott ekkora oligarhává a Fidesz vezérkar, nem a mi pénzünkből. És minél gazdagabb "Mészáros Lőrinc", annál esélytelenebb felvenni vele a harcot. Köszönjük EU! Nem Magyarországon született az első kisgömböc, az EU-nak sokkal rutinosabban kéne ellenőriznie a pénzköltést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr3012886508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása