A múltkor Bazsival leteszteltük a bozótos határátlépést, de most kipróbáltam, hogy egyedül visszatalálok-e a révhez. Nyilván igen, a kérdés inkább az volt, hogy hány perc a falumból a Dráva parti strand. 50 perc, ez is kiderült. A horvátokhoz méltón tele volt a part, grilleztek, napoztak, fürödtek. Kicsit szebb lenne a nyelvük, szerintem igen sokan oda lennének a horvátokért a magyarok közül. Nade családbarát ország-e?

Nem is borzolnám az idegeket, itt egy percben összefoglaltam az utam főbb tanulságait:

De aztán pofán csapott ez a tábla:

img_6856.JPG

Ehhez először egy reddit kommentet tudnék hozzáfűzni u/Oxtcn-tól:

Family friendly Hungary*

*Terms and conditions apply, gay/queer families exempt, families with non-binary members exempt, limited time offer, service continuity not guaranteed, serving suggestion, limited supply, extended to families with skin color of #ffcd94 and lighter, not halal certified, not kosher, contents may vary, at your own risk, take as instructed, refrigerate after opening, offer retractable at will, may cause hypertonia, part of a balanced diet, made in a plant that also processes nuts, see bottom for instructions.

Mert amúgy nyilván nem hánynám telibe a táblát, ha 100% igaz lenne, de Magyarország úgy family friendly, mint amennyire népi demokrácia volt 1989-ig. Hivatalosan mindkét állítás korrekt, és a pártállami mechanizmus is stimmel, de mégis lever a víz. Kicsit arra hasonlít az eset, mikor a család demens tagja kimegy az utcára fürdőköntösben, és a járókelőkkel közli, hogy ő amúgy családbarát, amire a járókelők zavartan kísérletet tesznek a továbbhaladásra. A nemzet után most a család fogalmát fogja ezek szerint kisajátítani és elcsépelni a NER.

Mindegy, a nemzeti biciklizés jó volt, családbarát volt, szerintem több ilyet kéne csinálnom, és akkor nem itt tartanék. Mert amúgy randizni mentem át.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr5618118984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása