csehül állunk 1.

Címkék: úton

2007.05.12. 22:05

(most így csak a második impressziókat, a többit később)

Hazafelé, a magyar határhoz közeledve furcsa morajlást hallottunk. Valami nagyon dübörgött - elégedetten zötykölődtem hát tovább a busz hátuljában, Magyarország is igazán jó hely, de azért még szerencse, hogy el lehet menni. DE most nem leszek negatív.

Első este békésen sörözgettünk a vámos üdülő büféjében. A sofőrről kiderült, hogy bár ő is eltévedt a magyar városokban, igazán jó fej. Régen politizáltam olyan gimnazistásat, olyat, amikor olyanokat mondunk, ami igazából nem teljesen úgy van, sőt ha az elemzők véleményét is figyelembe vesszük... Tehát tolvajgyurcsány, káendhá, hogydögölnének meg, és a járulékos indulatok és anekdoták.

Kádár megbojgatott végső nyugalma is asztalra került, de az csak úgy bemelegítésként: a tiszteletkörök után jöttek a húzódozó szájak, hogy persze, nem szabad ilyet, de... Így aztán mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy követ fújunk, utána aztán jött a hejehuja. A legpoénosabb kommentárt nem örökítem meg, de azt hiszem negyven év múlva is emlékezni fogok rá - leírva viszont inkább csak primitív, úgyhogy nem fontos. Hallottam viszont egy jó történetet:

Elmeséltem a Barta bácsi viccét, amit Torockón a szekéren mondott [valami ilyesmit: Kádár küld Csaucseszkónak ajándékba egy autót. Nézik Bukarestben, hogy milyen figyelmes a magyar diktátor, de beülvén látják, hogy nincs benne fék. Felhívja Csau Kádárt, hogy köszöni, de ebben nincsen fék, mit jelentsen ez? "Ti már elindultatok a lejtőn, ott már úgysincs megállás." No, hét múlva románék is küldenek - ők egy dácsiát - Kádár elvtárs nézegeti: nincs benne kormány. Telefonál, hogy mire vélje ezt. "Hát nálatok úgyis az oroszok kormányoznak!"] ,aztán jött az igaz történet:

Csaucseszkó szeretett vadászni, de csak medvére. Állítólag volt úgy, hogy mikor már öreg volt, a fazonnal egy időben egy másik puska is eldördült, hogy a medve biztosan elterüljön. Nem mindig volt medve, és állítólag volt úgy, hogy fegyenceket öltöztettek medvének, aztán ment a golyó, ami ugye a kettős puska rendszerében tutira célt ért.
Kádár meghívta egyszer vadászni Csaut, Baranya nyugati felébe mentek, ott meg ugye nincsen medve. Nyilván nem sülhetett fel, hogy a nagy medvevadász idejön, aztán csak fácánt talál, úgyhogy eleresztettek az erdőben egy cirkuszi medvét. A medve meg az erdőben talált egy letámasztott biciklit, és elkarikázott.

(majd folytatom)

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr4874917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása