Alapítvány

Címkék: politika

2007.05.22. 09:52

Reggeli lapszemle (egy elhalasztott zh-val tarkított májusi tikkadt reggelen), itt is egy érdekes cikk. Távolról indítva: Terepgyakorlaton gyönyörűen láthattuk a Magyar Völgyhidat, sőt, Európa Völgyhídját, az egyedülállót, a megismételhetetlent, amire egy nép sem képes (legalábbis egy nép sem fog két dombtető közé völgyhidat húzni) - nos, a jelek szerint az állam földrajztudósai nagyon rosszul végzik a dolgukat, mert a G és Közlekedési Minisztérium bár erősen törte a fejét, hogyan tudnák kideríteni, vajon, egy autó föl tud-e hajtani egy dombon, de a Geodéziai és Térképészeti Zrt-ben nem segítettek nekik. Úgyhogy a 25% plussz egy szavazatnyi állami tulajdont is eladnák.

(...) valószínűleg az a jó, ha mindent eladnak - ha elég piszok gazdag lennék, magam vásárolnám fel azokat, amikről az állam lemond. Így aztán a kezemben tarthatnám a kutatóintézeteket, a hadiipart, az autópályákat, sőt, szlovák és román cégeket is vennék, és létrehoznám a Pityuta Mammut Zrt-t. Bezsebelném a Nemzeti Tankönyvkiadót, és átnevezném Pityuta Tankönyvkiadóra, ahol csakis olyan törikönyveket adnék ki, amiben számomra szimpatikus álláspontokat közölnek. De nem lennék mindenben ilyen kicsinyes, nehogy megvádoljanak azzal, hogy valójában én vagyok a Kárpát-medence igazi ura. Elég, ha minden eladó céget én veszek meg.

Létrehoznék egy alapítványt, nehogy a reménybeni ivadékaim veszekedjenek az örökségük felett (különben sem tudnák kifizetni az örökösödési adót ennyi mindenre), hanem szépen egy öttagú bölcsek társasága irányítaná a cégem, ha meghalok. Addig csak segítenének - mint egyfajta miniszterek. Hogy az alkalmazottaim ne korrupciózzanak, és hogy a vagyonomban ne essen kár, létrehoznám a Pityuta Rendfenntartó Zrt-t. Aztán hogy a bevételeim nőttön nőljenek, megalapítanám a Pityuta Regionális Terjeszkedő Holding Zrt-t, ami sasolná a térségben zajló privatizációkat, nehogy egyről is lemaradjak, valamint jogászok százait foglalkoztatná, hogy leszereljék az ellenséges újságírókat, meg az akadékoskodó ügyfeleket. Az Alapítvány részére építtetnék egy országos koordinációs központot, mondjuk Esztergomban (megvenném a várat), és hogy ne kelljen "odafönt" minden apró-cseprő vállalati ügyekről dönteni, létrehoznék térségi központokat - hagyománytisztelő révén a megyerendszer pont jó séma lesz.

Gondoskodni kell az utánpótlásról, hiszen senki sem él örökké: a menedzsereket és szakembereket az alapítvány iskoláiban képeznénk. A képző tanárokat pedig a Gyurcsány Ferenc Tudományegyetemen képeznék (az egyetememet róla nevezném el, hálám jeléül a privatizációért), ahol egyszersmind mamutcégvezetés-elméleti kutatások, jövedelmező természet tudomány i kutatások, mérnöki képzés, és minden folyna, világszínvonalon (hiszen a cégeimből tudnék átcsoportosítani ide pénzt).

A vármegyés ismerőseim megvádolnának azzal, hogy egy mocskos üzletember vagyok, aki fölvásárolja az országot és csak nyerészkedik belőle, úgyhogy a cégemet átkeresztelném Magyar Mammut Zrt-re, és a Marosvásárhelyi-, a Szabadkai-, a Zágrábi- és a Poprádi regionális cégközpontjaimat teljesen az esztergomi alá szervezném. Így aztán azt mondhatnám: "Nézd wazze, Nagymagyoroszág!"

Összességében tehát nem vagyok privatizáció-ellenes; látok benne perspektívát.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr7985113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna 2007.05.23. 18:58:44

Nem tom mit siránkozol..."fölöslegesen ülsz a gép elött,ahelyett,hogy tanulnál..."by:Mutti " ja Mamma"...
NA mind1 remélem holnap jössz mert kell a CD:D meg rég láttalak:D na megyek mer kirugdosnak a számtechből...(szegény én...)

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.05.27. 01:00:00

Az első bekezdés bővebben kifejtve itt: w.blog.hu/2007/05/24/hidember_betonbol

és év elején megpendítve itt:
www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=26021
(...lenne, ha nem lenne megkomplikálva)

A kommentekből érdemes mazsolázni, bár nekem sosincs türlemem a TWÁ-rajongók rajongását olvasni, és a "hideg vér - józan ész" típusú hozzászólókat sem... felidegelnek. Főleg az utóbbiak: mindenre találnak magyarázatot. És azt hiszik, hogy akkor minden el van intézve. Hát persze, hogy találnak magyarázatot, mióta ember az ember, azóta nem cselekszik indokolatlanul. A magyarázat megléte szart sem ér.

Jó, konkrétan: hogy mocsár van a völgyben, és a töltés drágább lett volna, mint a híd - ez a magyarázat a hídra.

Leszarom. Különben is megépült, és mocsár ide vagy oda, szánalmas. Nyilván nem látok bele, de szerintem a kavics olcsóbb, mint a betonvas, meg a többi hozzávaló, úgyhogy ez a töltéses dolog is csak a költségvetésben állja meg a helyét, paraszti ésszel nem. Mindegy. Holt mindegy. Ennek a helynek minden mindegy.
süti beállítások módosítása