élményblog

Címkék: klasszikus bejegyzés

2007.05.31. 19:54

Elvileg lehetett hallani béna úttörőket a város különböző pontjain. Kicsit elgondolkodtam, hogy ebből a lakosság mit vesz majd le, főleg hogy marketingesek ötlete volt az egész... Az a kis performansz valójában nem volt kolosszális trágya, amit én láttam, de engem nem ért váratlanul, mert olvastam róla.

Nagyjából csak az az oldala foglalkoztatott a dolognak, hogy mennyire számít nosztalgiának az Oktogonnál felcsendülő Mintamókusfennafán, és hányan vicsorognak Gyurcsányt sejtve a dolog mögött. Másként fogalmazva: nosztalgiavonatnak onnantól számít a gőzös, hogy már minden fajtáját kivonták a forgalomból. Tehát amíg miniszterelnököket örökölünk abból a korszakból, addig nekem ez nem nosztalgia, hanem riadalom, függetlenül attól, hogy nem is lehet nosztalgia, mert hol voltam én még akkor...

Bár az úttörőszobát még én is láttam az általánosban, és a volt uttörőparancsnoknővel is meggyűlt a bajom, de a családban mindenki mézes álomként tekint vissza mozgalmi életére. Meg sem lepődök ezen, hát nincs is az úttörőséggel semmi bajom, én például cserkész voltam, és az is nagy buli volt, függetlenül az eltérő ideológiájától (off: ott sajátítottam el például a térképészeti ismereteimet, amiről elsőéves egyetemista koromban kiderült, lefedi a Térképészet c. tantárgyam anyagát).

Ez a fazon szakította félbe a dögunalmas szövegelést a BalaTONE fesztiválról (a tegnapi bukás-sorozatom ellensúlyozásaként elmentem a sajtótájékoztatóra, mert külön felhívtak a MESE-től).

Lesz Borsodi Malátabár, ahol az intelligens sörfogyasztást szeretnék reklámozni, állításuk szerint eddigi bevetéseken működött a dolog. Főleg az a rész tetszett, hogy koncerten ugrálás miatt tikkadt torkok itt enyhülést lelnek, és kicsit kifújva magukat, magukévá tesznek egy gyöngyöző sört. Fesztivál és rituális sörcsócsálás - kénytelen voltam felülírni az asszociációimat. (de nem sikerült)

Úgy kapcsolódik az úttörő-história a fesztiválhoz, hogy a zánkai úttörőtáborban lesz, és így lovagolják meg/veszik élét a szervezők a zánka-hangulatnak.

Végezetül egy kép a legutóbbi vasárnap reggelről, a kedvenc padomról: a srácok (ez csak hipotézis) szombaton a jelek szerint megint alakítottak, de most hagytak kaját is. Érdemes megnézni a kihányt répáskáposztát (jobb klikk, "kép megjelenítése", és akkor nagyobb, jobban kivehetőbb).

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr6990226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Att 2007.05.31. 20:29:38

Akkor nem tanulhattál vmi sokat cserkészként a térképészetről, ha ez megegyezik a Térképészet tárgy anyagával:)))

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.05.31. 23:29:31

naaaaaaa! tönkretetted a hatásvadászatomat! :))

Akik nem tudják: a térképészetet tartó tanár követelménye minden atlasz elejében benne van. (vetülettípusok, léptékek, egyéb)

Att 2007.06.03. 20:26:17

Bocsi:$ Én igazán nem akartam:P :))))

Mártonmester 2007.06.04. 20:55:39

Ki tartotta nektek a térképészetet?
Nekünk Török Zsolt és az azért szívás volt. Pedig én is voltam cserkész. :)

Martonmester 2007.06.05. 15:16:56

hehe :)
süti beállítások módosítása