Buschenvalami

Címkék: jelenségek

2007.07.09. 13:27

Buschenvalami egy olyan kocsmafajta, mint a Heuriger, csak kocsmább. Mimi néni kocsmája egy ízig-vérig Buschen... Nem tudtam megjegyezni. Mimi néni Buschenvalamije odapörköl a piac gazdaság alá, Mimi néni keresztény egyszerűségben méri a bort: Sopron egyik legjobb kocsmaborát 30 forintért.


A Buschenvalami lényege, hogy mérnek vörösbort, továbbá mérnek fehérbort, továbbá van szóda, és slussz. Mimi néni jól frekventált, nincs messze a vasútállomástól, és vele átellenben található az Egri borozó, ahol elvitelre is adnak zsíroskenyeret. Ott egyébként van sör is, meg főtt étel is, de a hangulata meg sem közelíti Mimi néni zugát. Mimi néninél nincs semmi, boron kívül, de a többi úgyis beszerezhető a szembeszomszédból.

Mivel háromszáz az isteni bor literje, evidens lenne, hogy csurig legyen a hely alkoholistákkal. Ez a hely viszont nélkülözi a talponállók összes ismérvét, ez a hely leginkább egy kisvendéglőre hasonlít. Békés emberek, közel tiszta fejjel, nagyon elit. És harminc, nagyon harminc! Ez itt:

ezek a borok fönt voltak a kempingben, és nagyon nem voltak harmincak. És csak ugyanannyira voltak finomak.
Udvar:

Ez is az udvar:

A pult:


Mimi néni 76 éves, apró, törékeny nő, lassú reagálású, de vannak határozott elvárásai: a vendég legyen udvarias. Túl van egy fejműtéten, van egy platinadarab a koponyájában. Ötven éve nyitotta a kocsmáját, kérdeztem is, hogy a nagyapámat nem ismerte-e, de nem. Viszont volt idő, mikor anyám unokatestvére sokat járt oda, úgyhogy akadt "rokoni szál". Mimi néni helyeselt, hogy nem iszok hosszú lépést (2 szóda, 1 bor), merthogy: "egy igazi poncichter nem iszik hosszú lépést!" Ez nem jelenti azt, hogy igazi poncichter vagyok, mert:
Poncichter: alpokalji elnevezése a szőlősgazdáknak. A név német eredetű, Bohnen Züchter, azaz bab ültető. A korabeli szőlősgazdák a szőlősorok végébe babot ültettek, egyes helyeken rózsát, mivel ezek a növények hamarabb megkapták a fertőzéseket, mint a szőlő. Így még az előtt lehett permetezni, mielőtt kár keletkezett volna.

Egy hangulatképet arról, hogy itt is vannak bölcs öregek, akik az élettapasztalatukat örömmel osztják meg. A bácsi a beszédesebb fajtából volt, sőt érezhető volt, hogy már többször előadta, mert színpadiasabb volt a laza fordulatoknál, vagy a kemény beszolásoknál.


Végül pedig Mimi néni kocsmájáról egy reklámfotó:


FRISSÍTÉS: A KERESETT SZÓ: BUSCHENSCHANK

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr63114614

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kxsh365.Com 2017.10.22. 06:42:04

expresate 2 online textbook pdf - Dell precision m6500 turn on bluetooth

Trackback: sneak a peek at this web-site 2017.10.22. 00:35:18

Maritere alessandri en h extremo fotos - Insulated mail slots usa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla 2007.07.09. 17:06:33

Pistu, vigyél el Mimi nénihez! Nagyon udvariasan tudok inni.

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.07.10. 09:45:42

Van egy komoly ötletem: 2008 ősszel :) tolhatnánk egy Kőszegi Szüret - Soproni Mimi Fesztivált. Sőt, a Szüreti Fesztiválhoz nem ragaszkodsz/tok, akkor még idén nyáron, mielőtt Hannoverbe mennél... Passau, mi?... (ejj, te germanopolita!) És ha Bp-Eindhoven-Amsterdam-Pozsony-Sopron-Bp? :DDDDD

Évi 2007.07.10. 11:47:31

Te igazán elküdhetnéd a képeket, amiket a Volton csináltál! A reklámfotó nagyon "átjön":)

Lilla 2007.07.11. 21:51:41

Benne vagyok a szüretben, de nem az Eindhoven vonalon, mert oka van annak, hogy hétfőre vissza akarok érni. Le van foglalva a szállás egyébként Amszterdamban. tschók
süti beállítások módosítása