komor

Címkék: politika

2008.01.22. 21:34

...mert a sok 19. századi forradalom miatt egyre csak a 2006-beli dolgok jártak a fejemben. Mindig akartam róla írni, most nem épp a legalkalmasabb, de most a leghatározottabb a véleményem az egészről.

Egyik szempontból az egész egy közösségi rókázás volt, mert minden volt benne: királyság visszaállítása, kommunizmus megszüntetése, "temessük el élve", fradi, 56, nyomor, sötétség, Malina Hedvig, értelem, rombolás... Feltorlódott keservek. A hányást kiváltó zsírba tunkolt mignon persze a hangfelvétel volt.

Másik szempontból pedig az egész egy félrecsúszott elnökbuktatás. Pár órán át tartott, aztán mutálódni kezdett. A falka leváltja a beteg vezérhímet, ez lett volna. A természet rendje. Akiket ismerek, tudom, hogy megfontolás alapján szavaztak arra a pártra. És kíváncsian vártam, mit lépnek arra, hogy téves adatokat fontoltak meg. "Trükkök százait..."

Nem piszkálok senkit, hiába óbégatott volna mégtöbb száj, no effect, tudom én ezt. A mégtöbb száj is hazament volna. A reformok garanciája így az elnöki székében maradhatott.

Talán kicsit korán, ámde mégis - látva a reformtörvényeket - tálcán kínálja magát a következtetés: nyugodtan lemondhatott volna a miniszterelnök. Nemcsak azért, mert a törvénytervezetekben csak annyi a reform, amennyi a balkánon szokás [ezt arra, hogy ő a biztosíték a reformok véghezvitelére]. Elnökként is pótolhatónak tűnik. Sőt, ugye néha egyenesen szótlanná kell válnia, bizonyos válságperiódusokban. A ?reformok? megszavazásához szükséges parlamenti többség pedig nem szűnt volna meg, ha visszavonul. De ha meg is szűnik, ezekért a nemreformokért nem kár. A belső ellenzék elcsöndesítése persze az ő érdeme, de a törvénytervezetek tükrében ez vagy nem volt sikeres, vagy nem volt értelme.

Ó igen, hátra van még bő két év, elég idő a munkálkodásra. Viszont a nyakamat rá, hogy a már ismert módon fog eltelni. Ilyenekre gondolok, csak nem úgy, hogy ki is derül.

Ugyanakkor eszemben sincs bosszankodni; tudom hogy kormányszöveg, de igaz: Magyarország bennem van, meg bennetek, és az jót jelent. Gyakorlatilag pedig bármilyen a kormány hatékonysága vagy balkánindexe, vizsgák jönnek és mennek, kapcsolatok kötődnek és felbomlanak, és ezeknek semmi köze a kormányhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr5307850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása