ni

2008.05.14. 07:27

hú, izgalom a köbön. Ezúttal nem gif-et, hanem videót készítettem, hogy bármikor le lehessen állítani, meg minden. Fel is töltöttem a videára, hogy lássátok, de nagyon lelassult a konvertálás folyamán, és úgy már nagyon béna. Amúgy sem egy pixar munka... De azért a gifet csak nézzétek meg :)


Azt szemléltetem ezzel, hogy a folyóvíz nem szállít el mindent, a szállító ereje a folyó lejtésétől és vízhozamától (ezek befolyásolják a sebességét) függ elsősorban. A megduzzadt patak bizonyos köveket lebegtetve, a nagyobb köveket görgetve vagy ugráltatva szállatja tovább. Sík részre kifutva viszont megváltozik ugye az esés, lecsökken, így aztán bizonyos köveket már nem is tud tovább szállítani, azokat otthagyja, ismertebb nevén: lerakja hordalékát. Az új körülmények közt az a szép lilás kő szállítási módja is megváltozik: nem lebegtetve viszi tovább a víz, hanem ugráltatva, mert relatíve nehezebb lett. Az a kis koccanás az animáció elején a görgetegaprózódásra példa, persze csak bezavar, de legalább van valami akció...

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr6467519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildi.bildi 2008.05.14. 08:45:42

ez a videó tök jó :D

a rajzfilm se rossz, csak nem mikrotanításra való

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2008.05.14. 16:20:22

...éééééééééééééés bombariadó volt (500 kilós bombát találtak az infoparkban), így az afrikát nem kellett megírnom. Ójesz! A mikrotanítás rendben ment, kaptam egy négyest, mert a múlt heti szar volt.

Sudi XD :D · http://sudnusi.blog.hu/ 2008.05.14. 19:24:57

utálom a mázlistákat Téged is...:D

Real Trebitsch · http://azigazzy.freeblog.hu 2008.05.15. 09:51:37

Jók ezek az animációk, csak ez pont a felénél lefagyott, vagymi, de hát vadiúj a firefoxom, még nincs belőve rendesen.

Ja, és lottózzál. Ekkora mázlistának még ez is bejöhet...:P
süti beállítások módosítása