forró pont

2008.12.29. 09:33

Hosszú idő után újra a Napi Dzsihádra vetődtem, találtam is egy tanulságos bejegyzést, és ennek kapcsán mutatok itt néhány képet, merthogy volt szerencsém járni a szóban forgó környéken. Mindenkinek hasonló nagybácsit kívánok egyúttal, nekem ugyanis meg sem fordult a fejemben, hogy elzarándokoljak a Szentföldre, a költségek miatt. Szóval értitek... Az útra egyébként közvetlenül azután került sor, hogy Ámerikából hazaértem, úgyhogy egy lendülettel pipáltam ki Amerikát és az Amerikát irányító Izraelt. (Ezt gunyorosságként tessék értelmezni)

A zarándokhelyek felkeresése révén Palesztína szélén is jártunk, Betlehemben, ahol volt szerencsém egy katolikus palesztínnel is beszélgetni. Tőle tudtam meg, hogy természetesen a palesztínok is a békét részesítik előnyben, valamint hogy Izrael telekfölvásárlós területfoglaló stratégiájával neki nincs semmi baja, hiszen ha van olyan palesztín, aki eladja a földjét egy izraelinek, akkor abból ez lesz, az nem Izrael hibája vagy gonoszsága. Azért kérdeztem meg ezt tőle, mert a helyről ahol álltunk, éppen rá lehetett látni egy Betlehem melletti falura, ami nemrég került Izrael kezére azáltal hogy telkenként megvették.

Amennyire én tudom (és ez nyilván csak turista-tudás), a palesztínok szeretnének olyan jól élni, mint az izraeliek, meg szeretnének önálló államot is alkotni, mint az izraeliek. Egyelőre azonban csak rosszul élnek, és széles körben elismert államot sem alkotnak. Úgyhogy gyárak nem települnek ilyen bizonytalan státuszú területre, ettől nagy a munkanélküliség, attól meg nagy a düh az emberekben. Ezért a palesztinok egy része eladja a telkét kvázi Izraelnek, hogy ne nyomorogjon, a palesztínok másik része pedig harcol az állam létéért. Ez a harc véres és mocskos, az jut róla eszembe, hogy azok ott fegyverrel ugyanolyan mocskosak, mint mások nyugaton pénztárcával.

Meg sem próbálok dűlőre jutni a kérdésben, hogy kinek az ügye szentebb: senki se képzelje, hogy a gonosz Izraelt telepumpálják pénzzel, és pusztán ettől tudja megvédeni magát ellenségtől körülvéve, de azt se gondolja senki, hogy a gonosz palesztínok kedvtelésből harcolnak. A lerongyolódott palesztínok ügye azért szent, mert sarokba vannak szorítva, és csak egy irányba ronthatnak: neki Izraelnek. Izrael ügye pedig azért, mert Izrael államért igazán megküzdöttek az öregek, igazán elnyerték, és igazán nincs békéjük továbbra sem. Úgyhogy Izrael is csak egy irányba léphet: megszünteti Palesztínát.

Magasztos célok, halott gyerekek.

Történelmi tanulmányaim alapján ez egy olyan kérdés, amiben nem is kell igazságot tenni, majd igazságot tesz a történelmi értelemben vett evolúció. Országok születnek és eltűnnek, népek létrejönnek és beolvadnak, és ha a részletek fölé nézünk, itt is csak arról van szó, hogy B társaság C társaság kárára országot akar magának.

A jobb körülmények között és önálló államban élni akaró palesztínokat egyelőre fallal különítik el a békében élni akaró izraeli gyerekektől, nőktől, férfiaktól és katonáktól.

palesztín freskók:

itt alább a Paleszítnát jelképező békegalamb szárnyára utólag rápingálták az ellenvéleményt is: "terrorgalamb"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr14846461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása