Nem vitás

2010.03.02. 21:39

Nem vitás, hogy a Szíriusz ikercsillag körül keringő Kaldes bolygón valaki most nagyon feszült. Majd megpróbálják a feletteseknek szabotázsként kommunikálni a vadiúj térsikló megsemmisülését az Északi-Középhegység térségében, sőt eleve, megpróbálják beadni nekik, hogy megsemmisült. Egyedül itt a Földön rebesgetik, hogy nem semmisült meg semmiféle térsikló, de a sajtó még itt sem tud semmi határozottat. Szóval akár még sikerülhet is a lopás, de addig is valaki nagyon feszült ott a Kaldeson. Vagy valakik. Mert ha fény derül a korrupcióra, ha nem, a felettesek igen mérgesek, hogy egy ilyen nagy költségvetésű misszió ismét eredménytelen volt. "Elképesztő, hogy ez a tökölődés megy már 4500 éve!" - csap az asztalra a Kaldesi Űrügynökség főtitkára - "Lezuhan itt, lelepleződik ott, elakad másutt... Fejeket akarok látni karókon!"

Kemény világ. A vezetést nem érdekli a sikerességi ráta, hogy hétezer sikeres repülésre esik egy sikertelen, hogy mennyire kicsi az esély arra, hogy egy térsikló a mai technikai színvonalon csak úgy meghibásodjon és megsemmisüljön. Pontosabban erre pont kíváncsi, hogy ennek kicsi a valószínűsége, s valaki most pont e kíváncsiság miatt feszült. De arra gondol, hogy ha leülepedik az ügy, a  megsemmisültnek hitt MU-2010 fedélzetén elhagyja a galaxist, hogy végrehajthassa azt az expedícióját, aminek értelmét a Kaldesi Űrügynökség egyátalán nem látja, de amire tudósunk szerint okvetlenül szükség van: bebizonyítani, hogy a világegyetem valóban egy teknősbéka hátán úszik. E felfedezéstől nem sok profitot vár az Ügynökség, nyilvánvalóan. Ezt a Föld-Kaldes vonalat is csak a Kaldesi Földrajzi Társaság hatalmas lobbiereje miatt tartják fenn, a földi netről letöltött premier előtti filmek, ellopott blogbejegyzések és egyéb szellemi termékek csak az önköltséget hozzák be. A várt áttörés helyett egyre csak silányabb eredményeket hoz az egész. Az emberek egyre kevésbé tudnak újat kitalálni, s így egy nap talán a kaldesiek érdeklődése más bolygóra terelődik végre.

:)

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr431804190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása