Nem értem ezt sem

2011.09.13. 13:55

1. Ha egy magyarországi bank frank alapú hitelt nyújt, akkor annyi frankot vesz, ahány forintot hitelez, és arra számolja a kamatot, vagy simán kiad forintot a kasszájából, és frank árfolyamon kalkulálja a fizetendő törlesztőrészletet?

2. A frank 180 forint fölé emelkedésével végülis nem várt nyereségre tettek szert a bankok, nem? Akkor nem nyernének rajta, ha a frankhitelt úgy nyújtanák az ügyfeleknek, hogy ők veszik fel a frankhitelt Svájctól, és frank formájában ők törlesztenek abból, amit forintban megkapnak az ügyfelektől. De egy bank a saját tőkéjét adja hitelbe, nem? Ő már nem törleszt senkinek.

3. A rögzített árfolyamon való végtörlesztés ügyénél tulajdonképpen a bankok csak a nem várt nyereségüktől esnek el, nem? Mármint persze én sem örülnék, ha mégsem kapnék annyi fizetést, amennyit vártam, de azért ez tényleg alapjaiban rengetné meg az egész térség bankszektorát?

Mármint megrengetné annyira, mint a térség társadalmát?

A bejegyzés trackback címe:

https://pityutanarur.blog.hu/api/trackback/id/tr513223758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása